Sail E0 Webinar

Marketing And Marketing Management

MARKETING RESEARCH AND BRAND EQUITY MCQs

Total Questions : 302 | Page 1 of 31 pages
Question 1. The close-ended question in which each question have two possible answers are
  1.    dichotomous
  2.    multiple choice
  3.    Likert scale
  4.    semantic differential
 Discuss Question
Answer: Option A. -> dichotomous
Answer: (a).dichotomous
Question 2. When a group of six to ten people, considering specific demographics to discuss topic of interest, selected by researchers are classified as
  1.    focus group
  2.    group discussion
  3.    demographically selected group
  4.    psycho graphically selected group
 Discuss Question
Answer: Option A. -> focus group
Answer: (a).focus group
Question 3. The questions in questionnaire that allow respondent's to express their own thoughts and words are called
  1.    open -ended questions
  2.    close-ended questions
  3.    stratified sampling
  4.    rating scale
 Discuss Question
Answer: Option A. -> open -ended questions
Answer: (a).open -ended questions
Question 4. The type of question in which a respondent can answer in unlimited ways is classified as
  1.    completely unstructured
  2.    word association
  3.    sentence completion
  4.    story completion
 Discuss Question
Answer: Option A. -> completely unstructured
Answer: (a).completely unstructured
Question 5. The external marketing metrics consist of
  1.    perceived quality and awareness
  2.    customer loyalty and retention
  3.    freedom to fall
  4.    Both a and b
 Discuss Question
Answer: Option D. -> Both a and b
Answer: (d).Both a and b
Question 6. The act of designing firm's offers and to occupy distinct place is considered as
  1.    segmenting
  2.    targeting
  3.    positioning
  4.    extract target
 Discuss Question
Answer: Option C. -> positioning
Answer: (c).positioning
Question 7. The dimension points of parity includes
  1.    category points of parity
  2.    desirable points of parity
  3.    feasible points of parity
  4.    deliverable points of parity
 Discuss Question
Answer: Option A. -> category points of parity
Answer: (a).category points of parity
Question 8. If the differentiation is created by designing faster, innovative and quick delivery network, it is classified as
  1.    services differentiation
  2.    faster differentiation
  3.    leverage differentiation
  4.    comparative differentiation
 Discuss Question
Answer: Option A. -> services differentiation
Answer: (a).services differentiation
Question 9. The branding is based on deep metaphors that are connected to associations, memories and stories are classified as
  1.    narrative branding
  2.    explained branding
  3.    potential branding
  4.    weak branding
 Discuss Question
Answer: Option A. -> narrative branding
Answer: (a).narrative branding
Question 10. The three main ways to convey brand's category membership are classified as
  1.    announcing category benefits
  2.    comparing to examples
  3.    relying product description
  4.    all of the above
 Discuss Question
Answer: Option D. -> all of the above
Answer: (d).all of the above

Latest Videos

Latest Test Papers