Races And Games Questions MCQs


races and games Questions

Total Questions : 25

Page 1 of 2 pages
Question 1. In a 100 m race, A can give B 10 m and C 28 m. In the same race B can give C:
  1.    18 m
  2.    20 m
  3.    27 m
  4.    9 m
Answer: Option B
Question 2. A and B take part in 100 m race. A runs at 5 kmph. A gives B a start of 8 m and still beats him by 8 seconds. The speed of B is:
  1.    5.15 kmph
  2.    4.14 kmph
  3.    4.25 kmph
  4.    4.4 kmph
Answer: Option B
Question 3. In a 500 m race, the ratio of the speeds of two contestants A and B is 3 : 4. A has a start of 140 m. Then, A wins by:
  1.    60 m
  2.    40 m
  3.    20 m
  4.    10 m
Answer: Option C
Question 4. In a 100 m race, A beats B by 10 m and C by 13 m. In a race of 180 m, B will beat C by:
  1.    5.4 m
  2.    4.5 m
  3.    5 m
  4.    6 m
Answer: Option D
Question 5. At a game of billiards, A can give B 15 points in 60 and A can give C to 20 points in 60. How many points can B give C in a game of 90?
  1.    30 points
  2.    20 points
  3.    10 points
  4.    12 points
Answer: Option C
Question 6. In a race of 200 m, A can beat B by 31 m and C by 18 m. In a race of 350 m, C will beat B by:
  1.    22.75 m
  2.    25 m
  3.    19.5 m
  4.    $$7\frac{4}{7}$$ m
Answer: Option B
Question 7. In 100 m race, A covers the distance in 36 seconds and B in 45 seconds. In this race A beats B by:
  1.    20 m
  2.    25 m
  3.    22.5 m
  4.    9 m
Answer: Option A
Question 8. In a 200 metres race A beats B by 35 m or 7 seconds. A's time over the course is:
  1.    40 sec
  2.    47 sec
  3.    33 sec
  4.    None of these
Answer: Option C
Question 9. In a game of 100 points, A can give B 20 points and C 28 points. Then, B can give C:
  1.    8 points
  2.    10 points
  3.    14 points
  4.    40 points
Answer: Option B
Question 10. A can run 22.5 m while B runs 25 m. In a kilometre race B beats A by:
  1.    100 m
  2.    $$111\frac{1}{9}$$ m
  3.    25 m
  4.    50 m
Answer: Option A
Question 11. In a 300 m race A beats B by 22.5 m or 6 seconds. B's time over the course is:
  1.    86 sec
  2.    80 sec
  3.    76 sec
  4.    None of these
Answer: Option B
Question 12. In a 100 m race, A can beat B by 25 m and B can beat C by 4 m. In the same race, A can beat C by:
  1.    21 m
  2.    26 m
  3.    28 m
  4.    29 m
Answer: Option C
Question 13. A runs $$1\frac{2}{3}$$ times as fast as B. If A gives B a start of 80 m, how far must the winning post be so that A and B might reach it at the same time?
  1.    200 m
  2.    300 m
  3.    270 m
  4.    160 m
Answer: Option A
Question 14. In a kilometre race, A beats B by 30 seconds and B beats C by 15 seconds. If A beats C by 180 m, the time taken by A to run 1 kilometre, is ?
  1.    200 sec
  2.    205 sec
  3.    210 sec
  4.    250 sec
Answer: Option B
Question 15. In a race of 200 m, B can give a start of 10 m to A and C can give a start of 20 m to B. The start that C can give to A in the same race is ?
  1.    27 m
  2.    29 m
  3.    30 m
  4.    25 m
Answer: Option B
Question 16. A team played 40 games in a season and won in 24 of them. What percent of games played did the team win ?
  1.    70%
  2.    40%
  3.    60%
  4.    35%
Answer: Option C
Question 17. In a kilometre race, A, B and C are three participants. A can give B start of 50 m and C a start of 69 m. The start which B can allow C, is -
  1.    17 m
  2.    18 m
  3.    19 m
  4.    20 m
Answer: Option D
Question 18. A and B take part in a 100 metres race. A runs at 5 km an hour. A gives B a start of 8 metres and still beats him by 8 seconds. The speed of B is ?
  1.    4.45 km/hr
  2.    4.14 km/hr
  3.    4.15 km/hr
  4.    4.25 km/hr
Answer: Option B
Question 19. Four sisters Suvarna, Tara, Uma and Vibha are playing a game such that the loser doubles the money of each of the other players from her share. They played four games and each sister lost one game in alphabetical order. At the end of fourth game, each sister had Rs. 32. How much money did Suvarna start with ?
  1.    Rs. 60
  2.    Rs. 34
  3.    Rs. 66
  4.    Rs. 28
Answer: Option C
Question 20. In a 400 m race, A gives B a start of 5 seconds and beats him by 15 m. In another race of 400 m, A beats B by $$7\frac{1}{7}$$ seconds. Their respective speed are -
  1.    6 m/sec, 7 m/sec
  2.    5 m/sec, 7 m/sec
  3.    8 m/sec, 7 m/sec
  4.    9 m/sec, 7 m/sec
Answer: Option C