Sail E0 Webinar

Management

MARKETING MCQs

Total Questions : 485 | Page 1 of 49 pages
Question 1. In a __________ orientation, the role of marketing research is to determine customer needs and how well the company is satisfying them.
  1.    Marketing
  2.    Production
  3.    Both of the above
  4.    None of the above
 Discuss Question
Answer: Option A. -> Marketing
Question 2. When a manager focuses on making whatever products are easy to produce, and then trying to sell them, that manager has a _____________ orientation.
  1.    Marketing
  2.    Production
  3.    Sales
  4.    Profit
 Discuss Question
Answer: Option B. -> Production
Question 3. In addition to businesses, the marketing concept is also applicable to ___________.
  1.    Government agencies
  2.    Religious groups
  3.    Fine arts organizations
  4.    All of the above
 Discuss Question
Answer: Option D. -> All of the above
Question 4. The controllable variables a company puts together to satisfy a target group is called the _____________.
  1.    Marketing strategy
  2.    Marketing mix
  3.    Strategic planning
  4.    Marketing concept
 Discuss Question
Answer: Option B. -> Marketing mix
Question 5. When customer expectations regarding product quality, service quality, and value-based price are met or exceeded, _________ is created.
  1.    Customer satisfaction
  2.    Planning excellence
  3.    A quality rift
  4.    A value line
 Discuss Question
Answer: Option A. -> Customer satisfaction
Question 6. In relationship marketing firms focus on __________ relationships with __________.
  1.    Short-term; customers and suppliers
  2.    Long-term; customers and suppliers
  3.    Short-term; customers
  4.    Long-term; customers
 Discuss Question
Answer: Option B. -> Long-term; customers and suppliers
Question 7. A marketing philosophy summarized by the phrase 'a stronger focus on social and ethical concerns in marketing' is characteristic of the _________ period.
  1.    Production
  2.    Sales
  3.    Marketing
  4.    Societal marketing
 Discuss Question
Answer: Option D. -> Societal marketing
Question 8. If the aim of the promotion to introduce a new consumer product is to achieve high awareness levels, the firm will most likely make heavy use of _______ in the promotional mix.
  1.    Advertising
  2.    Sales promotion
  3.    Personal selling
  4.    Publicity
 Discuss Question
Answer: Option A. -> Advertising
Question 9. The basic role of promotion is _________.
  1.    Information
  2.    Manipulation
  3.    Communication
  4.    Interpretation
 Discuss Question
Answer: Option C. -> Communication
Question 10. A consumer contest is an example of _________.
  1.    Personal selling
  2.    Sales promotion
  3.    Advertising
  4.    Indirect selling
 Discuss Question
Answer: Option B. -> Sales promotion

Latest Videos

Latest Test Papers