The Karnataka express started from Bangalore to Bhopal at 7 pm at a speed of 60 Kmph. Another train, MP express started from Bhopal to Bangalore at 4 am next morning at a speed of 90 Kmph. Find the time at which the two trains will meet, if the distance between Bangalore and Bhopal is 800 km.

Options:

A . 5.30 am

B . 4.48 am

C . 5.44 am

D . 6.02 am

E . 5.12 am

Answer: Option C : C Distance travelled by Karnataka express till 4 am = 9*60 = 540 kmph Distance remaining = (800-540)km = 260 km Relative speed = (60+90)kmph = 150 kmph Time required to travel This distance = 260150 * 60 = 104 minutes = 1 hr 44 mins Time at which train meets = 4 am + 1 hr 44 mins = 5.44 am.

## Submit Solution

Your email address will not be published. Required fields are marked *