Sail E0 Webinar

Microbiology

IMMUNE RESPONSE MCQs

Total Questions : 20 | Page 1 of 2 pages
Question 1. Lens antigens of the eye are
  1.    cross-reacting antigens
  2.    sequestrated antigens
  3.    none of these
  4.    neoantigens
 Discuss Question
Answer: Option B. -> sequestrated antigens
Question 2. Which of the following is an example of autoimmune disease?
  1.    All of these
  2.    Polyarteritis nodosa
  3.    Systemic lupus erythematosus
  4.    Rheumatoid arthritis
 Discuss Question
Answer: Option A. -> All of these
Question 3. Induction of tolerance mechanism(s) is/are
  1.    clonal deletion
  2.    suppression
  3.    clonal anergy
  4.    all of these
 Discuss Question
Answer: Option D. -> all of these
Question 4. Immunosuppressive agent(s) is/are
  1.    Anti-lymphocytic serum
  2.    Methotrexate
  3.    Cyclosporine
  4.    All of these
 Discuss Question
Answer: Option D. -> All of these
Question 5. Which of the following lymphokine(s) is secreted by delayed-type-hypersensitivity cells?
  1.    Migration inhibiting factor
  2.    Macrophage stimulating factor
  3.    All of these
  4.    Macrophage activating factor
 Discuss Question
Answer: Option C. -> All of these
Question 6. Overactivity of Th cells may result into
  1.    None of these
  2.    optimal antibody response
  3.    autoimmunity
  4.    optimal cell-mediated response
 Discuss Question
Answer: Option C. -> autoimmunity
Question 7. Negative phase is observed in
  1.    secondary humoral response
  2.    primary humoral response
  3.    both (a) and (b)
  4.    None of these
 Discuss Question
Answer: Option A. -> secondary humoral response
Question 8. In which of the following cell mediated immunity (CMI) participates?
  1.    Graft versus host reaction
  2.    Delayed hypersensitivity reaction
  3.    All of these
  4.    Allograft rejection
 Discuss Question
Answer: Option C. -> All of these
Question 9. Method(s) that can be used to detect CMI is/are
  1.    migration inhibition
  2.    skin test for delayed hypersensitivity
  3.    target cell destruction factor test
  4.    All of these
 Discuss Question
Answer: Option D. -> All of these
Question 10.  Which of the following lymphokine(s) is secreted by delayed-type-hypersensitivity cells?
  1.    Macrophage stimulating factor
  2.    Migration inhibiting factor
  3.    Macrophage activating factor
  4.    All of the above
 Discuss Question
Answer: Option D. -> All of the above

Latest Videos

Latest Test Papers