Sail E0 Webinar

General Knowledge > General Science

ACIDS AND BASES MCQs

Total Questions : 30 | Page 3 of 3 pages
Question 21. What does a pH of 1 indicate about a liquid?
  1.    it is a very strong base
  2.    it is a weak base¬†
  3.    it is a weak acid
  4.    it is a strong acid
 Discuss Question
Answer: Option D. -> it is a strong acid
Question 22. Williams collected a rain sample and measured its pH to be 5
  1.    the rain water is a weak base
  2.    the rain water is neutral
  3.    the rain water is a strong acid
  4.    the rain water is a weak acid
 Discuss Question
Answer: Option D. -> the rain water is a weak acid
Question 23. Releases hydrogen in an aqueous solution
  1.    base
  2.    strong base
  3.    acid
  4.    weak base
 Discuss Question
Answer: Option C. -> acid
Question 24. The pH of a solution is 2
  1.    1x10-12M
  2.    12 M
  3.    1x10-2M
  4.    2 M
 Discuss Question
Answer: Option A. -> 1x10-12M
Question 25. What is the pH of a solution where the [H+] is 1
  1.    11
  2.    13
  3.    14
  4.    1
 Discuss Question
Answer: Option A. -> 11
Question 26. What is the pOH of a 1 x 10-8 M solution of HNO3?
  1.    8
  2.    6
  3.    7
  4.    9
 Discuss Question
Answer: Option B. -> 6
Question 27. What is the [H+] if the pH is 4
  1.    1.0 x 10-10 M
  2.    1.0 x 10-4 M
  3.    1.0 x 10-14 M
  4.    1.0 x 10-7 M
 Discuss Question
Answer: Option B. -> 1.0 x 10-4 M
Question 28. What is the pOH of a solution that has a pH of 2?
  1.    10
  2.    12
  3.    14
  4.    1
 Discuss Question
Answer: Option B. -> 12
Question 29. Bleach has a pH of 11
  1.    acid
  2.    base
  3.    neutral
  4.    Negative
 Discuss Question
Answer: Option B. -> base
Question 30. What is the pH range of a acid?
  1.    0-6
  2.    8-14
  3.    0-14
  4.    0-16
 Discuss Question
Answer: Option A. -> 0-6

Latest Videos

Latest Test Papers