Sail E0 Webinar

Computer Science

SOFTWARE ENGINEERING MCQs

Total Questions : 563 | Page 1 of 57 pages
Question 1. Cost estimation is
  1.    Process of estimating the costs associated with software development projects that include the effort, time, and labor required.
  2.    Overall cost of maintaining a computer system that includes the costs associated with personnel/training/ maintenance of hardware and software/ requirements growth.
  3.    Overall cost of operating a computer system that includes the costs associated with personnel / training / system operations.
  4.    Overall cost of a computer system to an organization that includes the costs associated with operating/ maintaining the system, and the lifetime of operational use of the system.
 Discuss Question
Answer: Option A. -> Process of estimating the costs associated with software development projects that include the effort, time, and labor required.
Answer: (a)
Question 2. Software re-engineering is
  1.    A set of activities and associated results that produce a software product.
  2.    It is concerned with re-implementing legacy system to make them more maintainable
  3.    It is the official statement of what is required of the system developers; it includes uses requirements for a system and detailed specification of the system requirements
  4.    None of these.
 Discuss Question
Answer: Option B. -> It is concerned with re-implementing legacy system to make them more maintainable
Answer: (b)
Question 3. It is concerned with making decision about the best way for an organization that acquire a system and deciding on the best suppliers of that system.
  1.    System procurement
  2.    System quality assessment
  3.    System release management
  4.    System reliability
 Discuss Question
Answer: Option A. -> System procurement
Answer: (a)
Question 4. Floating point process is a
  1.    Communication component
  2.    Computation component
  3.    Coordination component
  4.    Sensor component
 Discuss Question
Answer: Option B. -> Computation component
Answer: (b)
Question 5. Cities, states and country can be defined as
  1.    Subsystem – Cities, states: System – country
  2.    Subsystem – state :System– country, cities
  3.    Subsystem – Country: System– cities, state
  4.    Subsystem– Country, state: System– Cities
 Discuss Question
Answer: Option A. -> Subsystem – Cities, states: System – country
Answer: (a)
Question 6. Retirement phase is
  1.    Reason for a computer program to resume execution after a failure, using status and results recorded at a checkpoint.
  2.    Period of time in the software life cycle during which support for a software product is terminated.
  3.    The fault detection mechanism is initiated after the system state has been changed to check if a fault has occurred.
  4.    None of these
 Discuss Question
Answer: Option B. -> Period of time in the software life cycle during which support for a software product is terminated.
Answer: (b)
Question 7. A control model, where one system is designed as the system controller and has responsibility for managing the execution of other sub-systems can be referred as
  1.    Centralized control model
  2.    Call-return control model
  3.    Object oriented model
  4.    None of these
 Discuss Question
Answer: Option A. -> Centralized control model
Answer: (a)
Question 8. Intolerable risk is
  1.    Ability of two or more systems, to exchange information and to use the information that has been exchanged.
  2.    Time taken to respond to an event.
  3.    Either the hazard not arises, if arise; it will not result in an accident.
  4.    None of these
 Discuss Question
Answer: Option C. -> Either the hazard not arises, if arise; it will not result in an accident.
Answer: (c)
Question 9. Software requirements specification are
  1.    A set of activities and associated results that produce a software product.
  2.    It is concerned with re-implementing legacy system to make them more maintainable.
  3.    It is the official statement of what is required of the system developers; it includes uses requirements for a system and detailed specification of the system requirements
  4.    None of these.
 Discuss Question
Answer: Option C. -> It is the official statement of what is required of the system developers; it includes uses requirements for a system and detailed specification of the system requirements
Answer: (c)
Question 10. The system failure due to power failure is considered under
  1.    Hardware reliability
  2.    Software reliability
  3.    Operation reliability
  4.    None of these
 Discuss Question
Answer: Option A. -> Hardware reliability
Answer: (a)

Latest Videos

Latest Test Papers