Sail E0 Webinar

Total Quality Management

NEW TRENDS AND AGILE MANUFACTURING MCQs

Total Questions : 43 | Page 1 of 5 pages
Question 1. If the failure rate of the system is 0.000128 units, what is the mean time to fail?
  1.    7812.5 units
  2.    7830.5 units
  3.    4530.5 units
  4.    9821.5 units
 Discuss Question
Answer: Option A. -> 7812.5 units
Answer: (a).7812.5 units
Question 2. If the failure rate is 6.67 x 10⁻⁶ failures/hr, calculate reliability for a period of 1000 hours.
  1.    98.45%
  2.    99.34%
  3.    97.56%
  4.    94.67%
 Discuss Question
Answer: Option B. -> 99.34%
Answer: (b).99.34%
Question 3. If the reliability is 0.3012 and the period of 1000 hours, calculate failure rate per hour.
  1.    0.0010
  2.    0.0012
  3.    0.0014
  4.    0.0016
 Discuss Question
Answer: Option B. -> 0.0012
Answer: (b).0.0012
Question 4. If the time to fail for 3 components are 807, 820, and 810, calculate mean time to failure.
  1.    808.34
  2.    810.34
  3.    812.34
  4.    814.34
 Discuss Question
Answer: Option C. -> 812.34
Answer: (c).812.34
Question 5. IIoT refers to the Industrial Internet of Things.
  1.    True
  2.    False
  3.    May be True or False
  4.    Can't say
 Discuss Question
Answer: Option A. -> True
Answer: (a).True
Question 6. Which of the following is not a reason for organizations switching to agile manufacturing?
  1.    Constant technological development
  2.    Increasing complex supply chain
  3.    Higher customer standards
  4.    Increased manpower
 Discuss Question
Answer: Option D. -> Increased manpower
Answer: (d).Increased manpower
Question 7. Which of the following is not a common idea between lean manufacturing and agile manufacturing?
  1.    Productivity
  2.    Empowering people
  3.    Response to customer demands
  4.    Reduction in waste
 Discuss Question
Answer: Option D. -> Reduction in waste
Answer: (d).Reduction in waste
Question 8. Agile manufacturing focuses on a bottom-up approach.
  1.    True
  2.    False
  3.    May be True or False
  4.    Can't say
 Discuss Question
Answer: Option A. -> True
Answer: (a).True
Question 9. ______ refers to replacing workers with machines and ______ refers to enhancing workers’ capabilities through technology.
  1.    Innovation, augmentation
  2.    Automation, augmentation
  3.    Augmentation, automation
  4.    Innovation, automation
 Discuss Question
Answer: Option B. -> Automation, augmentation
Answer: (b).Automation, augmentation
Question 10. Which of the following is not an advantage of the bottom-up approach of agile manufacturing?
  1.    Shop floor workers have a voice
  2.    Low engagement
  3.    High value products and processes
  4.    Seamless flow of ideas
 Discuss Question
Answer: Option B. -> Low engagement
Answer: (b).Low engagement

Latest Videos

Latest Test Papers