Sail E0 Webinar

Human Anatomy And Physiology

MALE AND FEMALE GENITAL ORGANS MCQs

Total Questions : 51 | Page 1 of 6 pages
Question 1. Which hormones thicken the lining of the uterus?
  1.    FSH
  2.    Estrogen
  3.    LH
  4.    Progesterone
 Discuss Question
Answer: Option B. -> Estrogen
Answer: (b).Estrogen
Question 2. The contraction of the myoepithelial breast cells is stimulated by ____________
  1.    Estrogen
  2.    Progesterone
  3.    Oxytocin
  4.    Prolactin
 Discuss Question
Answer: Option D. -> Prolactin
Answer: (d).Prolactin
Question 3. Which of the following is not the characteristic of mammary gland?
  1.    There are many plasma cells in the connective tissue surrounding epithelial units
  2.    There is apocrine secretion of lipids in Brest milk
  3.    Mammary gland is responsive for both hormones and steroids.
  4.    There are striated ducts that are active in transport of ions and water
 Discuss Question
Answer: Option D. -> There are striated ducts that are active in transport of ions and water
Answer: (d).There are striated ducts that are active in transport of ions and water
Question 4. Nipple has 15-25 openings called ________________
  1.    Lactiferous ducts
  2.    Somniferous duct
  3.    Milk duct
  4.    Pores
 Discuss Question
Answer: Option A. -> Lactiferous ducts
Answer: (a).Lactiferous ducts
Question 5. The base of nipple is called the areola.
  1.    True
  2.    False
  3.    May be True or False
  4.    Can't say
 Discuss Question
Answer: Option A. -> True
Answer: (a).True
Question 6. Which male structure is homologous to the female clitoris?
  1.    Scrotum
  2.    Penis
  3.    Pubis
  4.    Testis
 Discuss Question
Answer: Option B. -> Penis
Answer: (b).Penis
Question 7. During sexual arousal ________ impulses cause vasodilation of the arterioles of the penis.
  1.    Parasympathetic
  2.    Sympathetic
  3.    Somatic
  4.    Brain
 Discuss Question
Answer: Option A. -> Parasympathetic
Answer: (a).Parasympathetic
Question 8. All except which of the following about vasectomy is true?
  1.    It is a highly effective birth control method
  2.    The part of ductus deferens is cut
  3.    It is 10% recoverable
  4.    It is a minor surgery
 Discuss Question
Answer: Option C. -> It is 10% recoverable
Answer: (c).It is 10% recoverable
Question 9. The urethra passes through the _______________ of the penis.
  1.    Corpora cavernosa
  2.    Corpora spongiosum
  3.    Tunica alburginea
  4.    Prepuce
 Discuss Question
Answer: Option B. -> Corpora spongiosum
Answer: (b).Corpora spongiosum
Question 10. The main function of prostate is __________
  1.    Spermatogenesis
  2.    Maturation of sperm cells
  3.    Secretion of alkaline muscus
  4.    Production of glycogen
 Discuss Question
Answer: Option C. -> Secretion of alkaline muscus
Answer: (c).Secretion of alkaline muscus

Latest Videos

Latest Test Papers