Sail E0 Webinar

Professional Communication

COMMUNICATION BASICS MCQs

Total Questions : 44 | Page 1 of 5 pages
Question 1. Which of these must be avoided for effective communication?
  1.    Sharing of activity
  2.    Listening
  3.    Ambiguity
  4.    Politeness
 Discuss Question
Answer: Option C. -> Ambiguity
Answer: (c).Ambiguity
Question 2. On the basis of nature, communicating can be of two types.
  1.    True
  2.    False
  3.    May be True or False
  4.    Can't say
 Discuss Question
Answer: Option A. -> True
Answer: (a).True
Question 3. In an organization, which of these is not a type of communication?
  1.    Downward
  2.    Upward
  3.    Curve
  4.    Horizontal
 Discuss Question
Answer: Option C. -> Curve
Answer: (c).Curve
Question 4. Which of these is not a commandment of effective communication?
  1.    Clarity in language
  2.    Listen poorly
  3.    Home communication skills
  4.    Adequate medium
 Discuss Question
Answer: Option B. -> Listen poorly
Answer: (b).Listen poorly
Question 5. On the basis of mutual participation, communication is of how many types?
  1.    Two
  2.    Three
  3.    Four
  4.    Five
 Discuss Question
Answer: Option A. -> Two
Answer: (a).Two
Question 6. Which of these is not a limitation of grapevine?
  1.    Distortion
  2.    Slow process
  3.    Incomplete information
  4.    Damaging swiftness
 Discuss Question
Answer: Option B. -> Slow process
Answer: (b).Slow process
Question 7. The grapevine provides feedback to the management.
  1.    True
  2.    False
  3.    May be True or False
  4.    Can't say
 Discuss Question
Answer: Option A. -> True
Answer: (a).True
Question 8. Which of these should be avoided for effective listening?
  1.    Patience
  2.    Politeness
  3.    Talking
  4.    Attentiveness
 Discuss Question
Answer: Option C. -> Talking
Answer: (c).Talking
Question 9. Which of these is not a type of effective listening?
  1.    Discriminative listening
  2.    Evaluative listening
  3.    Irritated listening
  4.    Appreciative listening
 Discuss Question
Answer: Option C. -> Irritated listening
Answer: (c).Irritated listening
Question 10. Which of these is not an information based system?
  1.    MIS
  2.    DSS
  3.    SIS
  4.    SDS
 Discuss Question
Answer: Option D. -> SDS
Answer: (d).SDS

Latest Videos

Latest Test Papers