Sail E0 Webinar

Surveying

CALCULATION OF AREA AND VOLUME MCQs

Total Questions : 86 | Page 1 of 9 pages
Question 1. Correction applied in prismoidal correction is always__________
  1.    Subtractive
  2.    Additive
  3.    Multiplicative
  4.    Divisible
 Discuss Question
Answer: Option A. -> Subtractive
Answer: (a).Subtractive
Question 2. The calculation of mid-area is necessary in case of a prismoidal correction.
  1.    True
  2.    False
  3.    May be True or False
  4.    Can't say
 Discuss Question
Answer: Option A. -> True
Answer: (a).True
Question 3. Prismoidal correction can be given as________
  1.    Addition between the volume calculated and that obtained from the prismoid formula
  2.    Summation between the volume calculated and that obtained from the prismoid formula
  3.    Difference between the volume calculated and that obtained from the prismoid formula
  4.    Product between the volume calculated and that obtained from the prismoid formula
 Discuss Question
Answer: Option C. -> Difference between the volume calculated and that obtained from the prismoid formula
Answer: (c).Difference between the volume calculated and that obtained from the prismoid formula
Question 4. Prismoidal correction is obtained from which of the following formulae?
  1.    Prismoid formula
  2.    Trapezoidal formula
  3.    Square formula
  4.    Rectangular formula
 Discuss Question
Answer: Option A. -> Prismoid formula
Answer: (a).Prismoid formula
Question 5. Which of the following value is necessary in case of determining the correction in prismoid?
  1.    Volume
  2.    Area
  3.    Constants
  4.    Distance between the sides
 Discuss Question
Answer: Option D. -> Distance between the sides
Answer: (d).Distance between the sides
Question 6. Prismoidal correction can be applied to which of the following formulae?
  1.    Rectangular formula
  2.    Square formula
  3.    Trapezoidal formula
  4.    Quadrilateral formula
 Discuss Question
Answer: Option C. -> Trapezoidal formula
Answer: (c).Trapezoidal formula
Question 7. Find the prismoidal correction, if the area of cross sections were given as 114.65 sq. m and 56.76 sq. m, which are 2 m distant apart having 3 sides.
  1.    2214.24
  2.    3315.26
  3.    3531.25
  4.    3351.25
 Discuss Question
Answer: Option D. -> 3351.25
Answer: (d).3351.25
Question 8. Find the correction applied for two-level section if area of cross sections at different sides were given as 115.31, 165.72 and 65.87, 54.23,which unit distant apart having number of sides 2.
  1.    459.33
  2.    495.33
  3.    594.33
  4.    543.22
 Discuss Question
Answer: Option A. -> 459.33
Answer: (a).459.33
Question 9. If the areas of cross sections of one side area given as 117.86 sq. m, 105.76 sq. m and the other side as 98.76 sq. m, 86.54 sq. m, the values of b, n, m, mꞌ and d are given as 2, 3, 4,4 and 1 respectively. Find the correction of prismoid in case of side hill section.
  1.    36.9
  2.    30.6
  3.    29.1
  4.    26.6
 Discuss Question
Answer: Option B. -> 30.6
Answer: (b).30.6
Question 10. What will be the correction for three level sections, if the areas of 3 different sides, which are having unit distance are 121.31 sq. m, 145.76 sq. m, 176.65 sq. m and 45.87 sq. m, 45.67 sq. m, 72.43 sq. m?
  1.    -89.76
  2.    25.92
  3.    -52.98
  4.    -25.96
 Discuss Question
Answer: Option D. -> -25.96
Answer: (d).-25.96

Latest Videos

Latest Test Papers