Automation System Questions MCQs


automation system Questions

Total Questions : 237

Page 1 of 12 pages
Question 1. A program language:
  1.    defines the form of the instruction
  2.    is always machine dependent
  3.    is never machine dependent
  4.    All of the above
  5.    None of the above
Answer: Option A
Question 2. Which of the following symbol modes are used to input of graphics to General CAD system?
  1.    Live and Rectangle mode
  2.    Arc and Circle mode
  3.    Dimension and Alphanumeric mode
  4.    All of the above
  5.    None of the above
Answer: Option D
Question 3. Which technique enables the designer to mold and shape, rather than construct on object using a series of lines?
  1.    Solid modeling
  2.    Wire-frame modeling
  3.    Surface modeling
  4.    FEM (Finite Element Modeling)
  5.    None of the above
Answer: Option A
Question 4. Flood guns bombard the phosphor surface of the tube in which one of the following types of CRT technology?
  1.    Direct view storage tube
  2.    Raster scan CRT
  3.    Refresh-vector CRT
  4.    Stroke CRT
  5.    None of the above
Answer: Option A
Question 5. Computer-based controllers:
  1.    should be built in a modular fashion wherever possible
  2.    are very difficult to change
  3.    are very flexible
  4.    (a) and (c) above
  5.    None of the above
Answer: Option D
Question 6. Automation normally means:
  1.    a net loss of jobs.
  2.    a net increase in jobs.
  3.    no change in jobs.
  4.    All of the above
  5.    None of the above
Answer: Option B
Question 7. Trend analysis:
  1.    is used only in financial planning
  2.    can improve control system response
  3.    requires a very expensive system to implement
  4.    is a brand new concept
  5.    None of the above
Answer: Option B
Question 8. The use of specialized workstations:
  1.    provides limited growth potentials for 3-D
  2.    reduces the host computer workload and allows more users
  3.    reduces the host computer workload
  4.    has a high cost-performance tradeoff
  5.    None of the above
Answer: Option B
Question 9. What key hardware item ties a CAD/ CAM system together?
  1.    Mouse
  2.    Graphics workstation
  3.    Digitizer
  4.    Plotter
  5.    None of the above
Answer: Option B
Question 10. Which of these controller types is the most accurate?
  1.    Proportional plus integral
  2.    Proportional
  3.    Proportional plus derivative
  4.    Three mode
  5.    None of the above
Answer: Option D
Question 11. Flat panel displays are based on what type of technology?
  1.    Direct view storage tube
  2.    Very large-scale integration (VLSI)
  3.    Solid state
  4.    RGB monitor
  5.    None of the above
Answer: Option C
Question 12. Which of the following is a graphical input device?
  1.    light pen
  2.    keyboard
  3.    mouse
  4.    Track ball
  5.    None of the above
Answer: Option A
Question 13. Today, programmable controllers:
  1.    are more powerful then the first controllers on the market
  2.    are relatively low cost compared with the original digital equipment available for industrial control
  3.    can be cost effective even when replacing just a few relays
  4.    All of the above
  5.    None of the above
Answer: Option D
Question 14. The main function(s) of computer in CAD is/are
  1.    To serve as an extension to the memory of the designer
  2.    To enhance the analytical and logical power of the designer
  3.    To relieve the designer from routine repetitious tasks.
  4.    All of the above
  5.    None of the above
Answer: Option D
Question 15. Productivity is defined as:
  1.    number of items manufactured per day
  2.    output per man-hour of labour
  3.    cost per day
  4.    cost per unit
  5.    None of the above
Answer: Option B
Question 16. The first industrial robot for commercial uses was installed in a Japanese plant at Toyota Automatic Loom Company, the parent company of the Toyota Automobile Group. When did this robot go into operation?
  1.    Jun-65
  2.    Nov-66
  3.    Dec-67
  4.    Apr-70
  5.    None of the above
Answer: Option C
Question 17. What is the difference between integral and derivative control?
  1.    derivative control does not eliminate offset error
  2.    integral control has slower response to an error signal.
  3.    derivative control responds to a change in the rate of change in the error signal
  4.    All of the above
  5.    None of the above
Answer: Option D
Question 18. The program counter:
  1.    decides which program to run
  2.    counts the number of instructions that have been executed
  3.    contains the address of the next instruction to be executed
  4.    is where arithmetic is done in a computer.
  5.    None of the above
Answer: Option C
Question 19. There are several procedures you can implement to provide maximum security. The most important of these is:
  1.    do not leave training manuals unsecured
  2.    run regular simulated tests using TARP (testing of Applications Recovery Planes)
  3.    Verify the reputation of the people installing your system
  4.    do not allow unbonded service people to work on your equipment
  5.    None of the above
Answer: Option B
Question 20. Digital signals:
  1.    can have three possible levels
  2.    are assigned values of 1 or 0 depending on the voltage level
  3.    have a sinusoidal shape.
  4.    have a frequency measured in units of hertz
  5.    None of the above
Answer: Option B