Sail E0 Webinar

Computer Science

WINDOW PROGRAMMING MCQs

Total Questions : 41 | Page 1 of 5 pages
Question 1. Window class, onEnable/1, defines
  1.    is executed when a window is becoming visible or is being hidden
  2.    when a window is being disabled or enabled this event is executed
  3.    this event is executed when the user switches to another window of the same application
  4.    when a window receives the keyboard focus this event is executed
 Discuss Question
Answer: Option B. -> when a window is being disabled or enabled this event is executed
Answer: (b)
Question 2. Checkbox in window programming
  1.    displays text and can be clicked with the mouse or spacebar
  2.    a checkmark which the user can select
  3.    a list from which one item can be selected.
  4.    area in which text may be entered.
 Discuss Question
Answer: Option B. -> a checkmark which the user can select
Answer: (b)
Question 3. Memo in window programming
  1.    does nothing except draw a rectangle, it is used to visually group controls together
  2.    displays text
  3.    for input of multiple lines of text
  4.    none of these
 Discuss Question
Answer: Option C. -> for input of multiple lines of text
Answer: (c)
Question 4. Window class, onKeyUp/3, defines
  1.    a key on the keyboard is pressed
  2.    a key on the keyboard is released
  3.    a mouse button was double clicked
  4.    the user clicks on a window
 Discuss Question
Answer: Option B. -> a key on the keyboard is released
Answer: (b)
Question 5. Combobox in window programming
  1.    displays text and can be clicked with the mouse or spacebar
  2.    a checkmark which the user can select
  3.    a list from which one item can be selected.
  4.    area in which text may be entered.
 Discuss Question
Answer: Option C. -> a list from which one item can be selected.
Answer: (c)
Question 6. Window class, onChar/3, defines
  1.    during the processing of a key this event is executed with the ASCII value of the key pressed
  2.    a menu command was selected
  3.    a menu item is selected
  4.    a window was resized
 Discuss Question
Answer: Option A. -> during the processing of a key this event is executed with the ASCII value of the key pressed
Answer: (a)
Question 7. All the classes necessary for Windows programming are in the module
  1.    win.txt
  2.    win.std
  3.    win.main
  4.    none of these
 Discuss Question
Answer: Option A. -> win.txt
Answer: (a)
Question 8. Window class, onSetCursor/3, defines
  1.    the window wants to know what cursor it must display for the mouse pointer
  2.    the mouse is moved over a window
  3.    when a mouse button is pressed this event is executed
  4.    a mouse button is released
 Discuss Question
Answer: Option A. -> the window wants to know what cursor it must display for the mouse pointer
Answer: (a)
Question 9. Window class, onMouseDoubleClick/5, defines
  1.    a mouse button was double clicked
  2.    the user clicks on a window
  3.    a key on the keyboard is pressed
  4.    a key on the keyboard is released
 Discuss Question
Answer: Option A. -> a mouse button was double clicked
Answer: (a)
Question 10. Window class, onMouseUp/5 , defines
  1.    the window wants to know what cursor it must display for the mouse pointer
  2.    the mouse is moved over a window
  3.    when a mouse button is pressed this event is executed
  4.    a mouse button is released
 Discuss Question
Answer: Option D. -> a mouse button is released
Answer: (d)

Latest Videos

Latest Test Papers