Sail E0 Webinar

Computer Science

SYSTEM PROGRAMMING MCQs

Total Questions : 24 | Page 1 of 3 pages
Question 1. The
  1.    Compiler
  2.    Linker
  3.    Debugger
  4.    Loader
 Discuss Question
Answer: Option D. -> Loader
Question 2. Which activity is not included in the first pass of two pass assembler?
  1.    build the symbol table
  2.    construct the intermediate code
  3.    separate mnemonic opcode and operand field
  4.    none of these
 Discuss Question
Answer: Option D. -> none of these
Question 3. A program P calls two subprograms P1 and P2
  1.    50%
  2.    60%
  3.    10%
  4.    70%
 Discuss Question
Answer: Option D. -> 70%
Question 4. Loading operating system from secondary memory to primary memory is called
  1.    Compiling
  2.    Reassembling
  3.    Refreshing
  4.    Booting
 Discuss Question
Answer: Option D. -> Booting
Question 5. When a language has the capability to produce new data types, it is said to be:
  1.    extensible
  2.    encapsulated
  3.    overloaded
  4.    None of these
 Discuss Question
Answer: Option A. -> extensible
Question 6. A compiler for a high level language that runs on one machine and produces code for a different machine is called:
  1.    Optimizing
  2.    One pass compiler
  3.    Multipass compiler
  4.    Cross compiler
 Discuss Question
Answer: Option D. -> Cross compiler
Question 7. The scheme of which interpreter translates the source program is known as
  1.    Paragraph by paragraph
  2.    Instruction by instruction
  3.    Line by line
  4.    Both A & B
 Discuss Question
Answer: Option C. -> Line by line
Question 8. In two pass assembler the symbol table is used to store:
  1.    Label and value
  2.    Only value
  3.    Mnemonic
  4.    Memory Location
 Discuss Question
Answer: Option D. -> Memory Location
Question 9. Object code is the output of ……………
  1.    Operating System
  2.    Compiler or Assembler
  3.    only Assembler
  4.    None of these
 Discuss Question
Answer: Option B. -> Compiler or Assembler
Question 10. Peep-hole optimization is a form of:
  1.    loop optimization
  2.    local optimization
  3.    constant folding
  4.    Both A & B
 Discuss Question
Answer: Option C. -> constant folding

Latest Videos

Latest Test Papers