Sail E0 Webinar

Sociology

SOCIAL STRATIFICATION AND MOBILITY MCQs

Total Questions : 389 | Page 1 of 39 pages
Question 1. Systematic study of dying a death is known as
  1.    Bereavement
  2.    Thanatology
  3.    Grief
  4.    Permanent cessation
 Discuss Question
Answer: Option B. -> Thanatology
Answer: (b).Thanatology
Question 2. Stigmatization' means
  1.    Identity is spoiled
  2.    They are labeled as different
  3.    Discriminated against
  4.    All of above
 Discuss Question
Answer: Option D. -> All of above
Answer: (d).All of above
Question 3. People who share same characteristics but are not tied to one another is known as
  1.    Aggregate
  2.    Composite
  3.    Comprehension
  4.    Opposite
 Discuss Question
Answer: Option A. -> Aggregate
Answer: (a).Aggregate
Question 4. Who challenged 'Death with Dignity Act'?
  1.    U.S. Attorney General John Ashcroft
  2.    Donald Trump
  3.    Mike Pence
  4.    Jefferson Sessions
 Discuss Question
Answer: Option A. -> U.S. Attorney General John Ashcroft
Answer: (a).U.S. Attorney General John Ashcroft
Question 5. Kubler Ross' distant stages are
  1.    Denial
  2.    Anger
  3.    Depression
  4.    All of above
 Discuss Question
Answer: Option D. -> All of above
Answer: (d).All of above
Question 6. Practice of assessing a culture by its own standards
  1.    Cultural diversity
  2.    Cultural relativism
  3.    Cultural imperialism
  4.    Cultural diffusion
 Discuss Question
Answer: Option B. -> Cultural relativism
Answer: (b).Cultural relativism
Question 7. Practicing 'cultural relativism' requires
  1.    Open mind
  2.    Willingness
  3.    Adapt new values and norms
  4.    All of above
 Discuss Question
Answer: Option D. -> All of above
Answer: (d).All of above
Question 8. A vast observation if social perspective and cultural values of entire social setting is called
  1.    Ethnography
  2.    Geography
  3.    Sociology
  4.    Ethnology
 Discuss Question
Answer: Option A. -> Ethnography
Answer: (a).Ethnography
Question 9. Parts of social work together are analyzed by
  1.    Conflict theory
  2.    Symbolic interactions
  3.    Functionalism
  4.    Socialization
 Discuss Question
Answer: Option C. -> Functionalism
Answer: (c).Functionalism
Question 10. Ethnographies' involves objective observation of
  1.    Society
  2.    People
  3.    Community
  4.    Nation
 Discuss Question
Answer: Option C. -> Community
Answer: (c).Community

Latest Videos

Latest Test Papers