Sail E0 Webinar

Uidai Aadhaar Supervisor Certification

OFFENCES AND PENALTIES MCQs

Total Questions : 24 | Page 1 of 3 pages
Question 1. Whoever impersonates or attempts to impersonate another person, whether dead or alive, real or imaginary, by providing any false demographic information or biometric information, shall be punishable with imprisonment for a term, which may extend to ___ years.
  1.    1
  2.    2
  3.    3
  4.    4
 Discuss Question
Answer: Option C. -> 3
Answer: (c).3
Question 2. Whoever, with the intention of causing harm or mischief to an Aadhaar number holder, or with the intention of appropriating the identity of an Aadhaar number holder changes or attempts to change any demographic information or biometric information of an Aadhaar number holder by impersonating or attempting to impersonate another person, dead or alive, real or imaginary, shall be punishable with imprisonment for a term which may extend to ____ years and shall also be liable to a fine which may extend to ten thousand rupees.
  1.    1
  2.    2
  3.    3
  4.    4
 Discuss Question
Answer: Option C. -> 3
Answer: (c).3
Question 3. Whoever impersonates or attempts to impersonate another person, whether dead or alive, real or imaginary, by providing any false demographic information or biometric information, shall be punishable with a fine which may extend to ____ rupees.
  1.    5000
  2.    10000
  3.    20000
  4.    50000
 Discuss Question
Answer: Option B. -> 10000
Answer: (b).10000
Question 4. In the case of a company that is not authorised to collect identity information under the provisions of this Act, by words, conduct or demeanour pretends that it is authorised to do so, shall be punishable with a fine which may extend to ___ rupees.
  1.    10000
  2.    50000
  3.    100000
  4.    200000
 Discuss Question
Answer: Option C. -> 100000
Answer: (c).100000
Question 5. Whoever, with the intention of causing harm or mischief to an Aadhaar number holder, or with the intention of appropriating the identity of an Aadhaar number holder changes or attempts to change any demographic information or biometric information of an Aadhaar number holder by impersonating or attempting to impersonate another person, dead or alive, real or imaginary, shall be punishable with imprisonment for a term which may extend to three years and shall also be liable to a fine which may extend to _____ rupees.
  1.    5000
  2.    10000
  3.    20000
  4.    50000
 Discuss Question
Answer: Option B. -> 10000
Answer: (b).10000
Question 6. The meaning of computer source code shall have the meaning assigned to it in which of the following Acts?
  1.    Section 65 of the Information Technology Act, 2000
  2.    IPC Section 67
  3.    Section 43 of the Information Technology Act, 2000
  4.    Section 41 of Information Technology Act, 2000
 Discuss Question
Answer: Option A. -> Section 65 of the Information Technology Act, 2000
Answer: (a).Section 65 of the Information Technology Act, 2000
Question 7. The meanings of computer contaminant, computer virus and damage shall have the meaning assigned to it in which of the following Acts?
  1.    Section 65 of the Information Technology Act, 2000
  2.    IPC Section 67
  3.    Section 43 of the Information Technology Act, 2000
  4.    Section 41 of the Information Technology Act, 2000
 Discuss Question
Answer: Option C. -> Section 43 of the Information Technology Act, 2000
Answer: (c).Section 43 of the Information Technology Act, 2000
Question 8. Whoever, not being authorised by the Authority, intentionally accesses or secures access to the Central Identities Data Repository shall be punishable with imprisonment for a term which may extend to three years and shall also be liable to a fine which shall not be less than ____ rupees.
  1.    10000
  2.    50000
  3.    100000
  4.    200000
 Discuss Question
Answer: Option C. -> 100000
Answer: (c).100000
Question 9. Whoever, being an enrolling agency or a requesting entity, fails to comply with the requirements of sub-section (2) of Section 3 or sub-section (3) of Section 8, shall be punishable with imprisonment which may extend to ____ year(s).
  1.    1
  2.    2
  3.    3
  4.    4
 Discuss Question
Answer: Option A. -> 1
Answer: (a).1
Question 10. Whoever commits an offence under Information Technology Act, 2000 any rules or regulations made thereunder for which no specific penalty is provided elsewhere than this section, shall be punishable with imprisonment for a term which may extend to one year or with a fine, which may extend to ______ rupees.
  1.    5000
  2.    10000
  3.    25000
  4.    50000
 Discuss Question
Answer: Option C. -> 25000
Answer: (c).25000

Latest Videos

Latest Test Papers