Sail E0 Webinar

MCQs

Total Questions : 26 | Page 1 of 3 pages
Question 1. Where clause can be run only on column other than primary key which having
  1.    Primary Index
  2.    Secondary Index
  3.    Sparse Index
  4.    Dense Index
 Discuss Question
Answer: Option B. -> Secondary Index
Question 2. What do you call compression process in cassandra
  1.    Compaction
  2.    Compression
  3.    Archive
  4.    Backup¬†
 Discuss Question
Answer: Option A. -> Compaction
Question 3. What does "scaling out" means?
  1.    Scaling by adding more servers
  2.    Scaling by using more powerful server
 Discuss Question
Answer: Option A. -> Scaling by adding more servers
Question 4. Which command start cassandra only Client
  1.    ~/casandra/bin/casandra -f
  2.    ~/cassadra/bin/cqlsh
  3.    Both A & B
  4.    none of the above
 Discuss Question
Answer: Option B. -> ~/cassadra/bin/cqlsh
Question 5. What format is used by MongoDB documents?
  1.    XML
  2.    Plaintext
  3.    JSON
  4.    Protobuf
 Discuss Question
Answer: Option C. -> JSON
Question 6. What data types are supported by Redis without additional extensions?
  1.    Sorted sets
  2.    Strings
  3.    Both A & B
  4.    none of the above
 Discuss Question
Answer: Option C. -> Both A & B
Question 7. Which databases are AP based on CAP theorem?
  1.    Cassandra
  2.    MongoDB
  3.    CouchDB
  4.    Cassandra & CouchDB
 Discuss Question
Answer: Option D. -> Cassandra & CouchDB
Question 8. What are the pieces of a single point stored in InfluxDB?
  1.    measurement
  2.    fields
  3.    time
  4.    All of above
 Discuss Question
Answer: Option D. -> All of above
Question 9. What data structure is used by Elasticsearch to allow for efficient full-text search?
  1.    Parallel index
  2.    B-tree index
  3.    Inverted index
  4.    Compound index
 Discuss Question
Answer: Option C. -> Inverted index
Question 10. HTTPS is
  1.    Hypertext transfer protocol secure (HTTPS) is the secure version of HTTP, which is the primary protocol used to send data between a web browser and a website
  2.    Hypertext transfer primary secure (HTTPS) is the secure version of HTTP, which is the primary protocol used to send data between a web browser and a website
  3.    Can I drop off the meeting now?
  4.    none of the above
 Discuss Question
Answer: Option A. -> Hypertext transfer protocol secure (HTTPS) is the secure version of HTTP, which is the primary protocol used to send data between a web browser and a website

Latest Videos

Latest Test Papers