Sail E0 Webinar

Computer Science

IOS SWIFT MCQs

Total Questions : 20 | Page 1 of 2 pages
Question 1. Which Of The Following Framework Is Not Used In IOS ?
  1.    UIKit Framework
  2.    AppKit Framework
  3.    Foundation Framework
  4.    CoreMotion Framework
 Discuss Question
Answer: Option B. -> AppKit Framework
Question 2. What is Sequence ?
  1.    specific  actions for the computer to perform
  2.    Is the order in which the commands are given 
  3.    is the repeated actions 
  4.    is the algorithmic thinking skills 
 Discuss Question
Answer: Option B. -> Is the order in which the commands are given 
Question 3. What are bugs
  1.    application interface
  2.    errors while coding 
  3.    fixing the errors
  4.    the order of actions 
 Discuss Question
Answer: Option B. -> errors while coding 
Question 4. Which command is used to turn the switch on?
  1.    toggle()
  2.    activateSwitch()
  3.    toggleSwitch()
  4.    onSwitch()
 Discuss Question
Answer: Option C. -> toggleSwitch()
Question 5. What is swift playground?
  1.    A tool Used to write a pseudo code for any program 
  2.    Advanced tool to create applications 
  3.    powerful programming language created by Apple
  4.    is a algorithmic designer tools 
 Discuss Question
Answer: Option C. -> powerful programming language created by Apple
Question 6. What best describes an algorithm?
  1.    A step-by-step series of operations
  2.    Only calculations that use advanced mathematics
  3.    The computer equivalent of rhythm
  4.    The same thing as an identifier
 Discuss Question
Answer: Option A. -> A step-by-step series of operations
Question 7. Commands have no spaces between words and always end with:
  1.    colon
  2.    parentheses
  3.    spaces
  4.    semicolons
 Discuss Question
Answer: Option B. -> parentheses
Question 8. While defining a function we use the keyword:
  1.    Func
  2.    FUNC
  3.    func
  4.    funC
 Discuss Question
Answer: Option C. -> func
Question 9. IOS Stands For ?
  1.    Internetwork Operating System
  2.    IPhone Operating System
  3.    Internet Operating System
  4.    None Of Them
 Discuss Question
Answer: Option B. -> IPhone Operating System
Question 10. The IDE Used In Swift Is
  1.    Swiftc
  2.    Gas
  3.    Xcode
  4.    Ld
 Discuss Question
Answer: Option C. -> Xcode

Latest Videos

Latest Test Papers