Sail E0 Webinar

Virology

HUMAN VIRAL DISEASES MCQs

Total Questions : 55 | Page 1 of 6 pages
Question 1. Which of the following is a spontaneous human prion disease?
  1.    Sporadic CJD
  2.    Kuru
  3.    Insomnia
  4.    Familial CJD
 Discuss Question
Answer: Option A. -> Sporadic CJD
Answer: (a).Sporadic CJD
Question 2. GSS is the disease of _____________
  1.    rats
  2.    humans
  3.    cattle
  4.    mink
 Discuss Question
Answer: Option B. -> humans
Answer: (b).humans
Question 3. PrPres is the designated form of the misfolded prion protein.
  1.    True
  2.    False
  3.    May be True or False
  4.    Can't say
 Discuss Question
Answer: Option A. -> True
Answer: (a).True
Question 4. FSE is the prion disease of domestic cats.
  1.    True
  2.    False
  3.    May be True or False
  4.    Can't say
 Discuss Question
Answer: Option A. -> True
Answer: (a).True
Question 5. Which of the following is an acquired prion disease in humans?
  1.    Familial CJD
  2.    Insomnia
  3.    vCJD
  4.    Scrapie
 Discuss Question
Answer: Option C. -> vCJD
Answer: (c).vCJD
Question 6. Which of the following is used to treat the infection from cytomegalovirus?
  1.    Dideoxycytidine
  2.    Azidothymidine
  3.    Ganciclovir
  4.    Dideoxyinosine
 Discuss Question
Answer: Option A. -> Dideoxycytidine
Answer: (a).Dideoxycytidine
Question 7. Which of the following is used in the treatment of infection from RNA viruses?
  1.    Zidovudine
  2.    Ribavirin
  3.    Ritonavir
  4.    Enfuvirtide
 Discuss Question
Answer: Option B. -> Ribavirin
Answer: (b).Ribavirin
Question 8. Lamivudine is an analog of cytidine.
  1.    True
  2.    False
  3.    May be True or False
  4.    Can't say
 Discuss Question
Answer: Option A. -> True
Answer: (a).True
Question 9. The prion diseases are known as _____________
  1.    AIDS
  2.    TSEs
  3.    Hepatitis
  4.    Cancer
 Discuss Question
Answer: Option B. -> TSEs
Answer: (b).TSEs
Question 10. Neuraminidase is a surface protein of the influenza A virus.
  1.    True
  2.    False
  3.    May be True or False
  4.    Can't say
 Discuss Question
Answer: Option A. -> True
Answer: (a).True

Latest Videos

Latest Test Papers