Sail E0 Webinar

Biology

BIOLOGY MCQs

General Biology

Total Questions : 1232 | Page 1 of 124 pages
Question 1. When needed glycogen (C₆H₁₀O₅)n can be easily hydrolyzed to
  1.    starch
  2.    galactose
  3.    glucose
  4.    lactose
 Discuss Question
Answer: Option C. -> glucose
Answer: (c).glucose
Question 2. Glycogen (C₂₄H₄₂O₂₁) is a type of
  1.    Monosaccharide
  2.    Disaccharides
  3.    ATPs
  4.    Polysaccharides
 Discuss Question
Answer: Option D. -> Polysaccharides
Answer: (d).Polysaccharides
Question 3. Water where fresh and sea water mix is known as
  1.    brackish water
  2.    blackish water
  3.    intermingling water
  4.    stagnant water
 Discuss Question
Answer: Option A. -> brackish water
Answer: (a).brackish water
Question 4. Glucose (C₆H₁₂O₆) converted to glycogen (C₂₄H₄₂O₂₁) may be stored in
  1.    muscles only
  2.    liver only
  3.    pancreas
  4.    muscles and liver
 Discuss Question
Answer: Option D. -> muscles and liver
Answer: (d).muscles and liver
Question 5. Common name of glycogen (C₂₄H₄₂O₂₁) is
  1.    plant starch
  2.    animal starch
  3.    fungal starch
  4.    algae starch
 Discuss Question
Answer: Option B. -> animal starch
Answer: (b).animal starch
Question 6. More selective reabsorption of water is carried out in kidneys of
  1.    marine boneless fish
  2.    freshwater bony fish
  3.    marine bony fish
  4.    freshwater boneless fish
 Discuss Question
Answer: Option B. -> freshwater bony fish
Answer: (b).freshwater bony fish
Question 7. Prevention of heat is attributed to the rate of
  1.    digestion
  2.    reaction
  3.    heat production
  4.    heat gained
 Discuss Question
Answer: Option C. -> heat production
Answer: (c).heat production
Question 8. Slimy scaly skin helps in
  1.    glide swiftly in water
  2.    respire
  3.    osmosis
  4.    reduce rate of water loss
 Discuss Question
Answer: Option D. -> reduce rate of water loss
Answer: (d).reduce rate of water loss
Question 9. PH (power of Hydrogen) of about 8 is characteristic of
  1.    sea water
  2.    fresh water
  3.    stagnant water
  4.    lime water
 Discuss Question
Answer: Option A. -> sea water
Answer: (a).sea water
Question 10. At night, cease of photosynthesis makes water
  1.    more acidic
  2.    more alkaline
  3.    neutral
  4.    salty
 Discuss Question
Answer: Option A. -> more acidic
Answer: (a).more acidic

Latest Videos

Latest Test Papers