Sail E0 Webinar

Computer Science

DATA BASE MANAGEMENT SYSTEM (DBMS) MCQs

Total Questions : 229 | Page 1 of 23 pages
Question 1. What is a fast way to adjust the width of a column?
  1.    Right click the left side of the column heading
  2.    Double click the left side of the column heading
  3.    Double click the right side of the column heading
  4.    Select tools>adjust column width from the menu
 Discuss Question
Answer: Option C. -> Double click the right side of the column heading
Question 2. In a large DBMS
  1.    each user can “see” only a small part of the entire database
  2.    each user can access every subschema
  3.    each subschema contains every field in the logical schema
  4.    none of the above is true
 Discuss Question
Answer: Option A. -> each user can “see” only a small part of the entire database
Question 3. The following command is used for inserting records
  1.    INSERT
  2.    ADD
  3.    Both of the above
  4.    None of the above
 Discuss Question
Answer: Option A. -> INSERT
Question 4. If you are entering data in a form, a quick way to copy a value from the previous record is to press
  1.    Ctrl+’
  2.    F6
  3.    Ctrl+D
  4.    None of the above
 Discuss Question
Answer: Option A. -> Ctrl+’
Question 5. Which of the following is NOT a type of Microsoft Access database object?
  1.    Queries
  2.    Workbooks
  3.    Forms
  4.    Tables
 Discuss Question
Answer: Option B. -> Workbooks
Question 6. What are the columns in a Microsoft Access table called?
  1.    Rows
  2.    Fields
  3.    Cells
  4.    Records
 Discuss Question
Answer: Option B. -> Fields
Question 7. When you save an Access project, what file format do you use?
  1.    .adp
  2.    .xm.
  3.    .mdb
  4.    All of above
 Discuss Question
Answer: Option A. -> .adp
Question 8. A command that lets you change one or more fields in a record is
  1.    Insert
  2.    Modify
  3.    Look up
  4.    All of the above
 Discuss Question
Answer: Option B. -> Modify
Question 9. Users who store data about real people for marketing purposes must register the data and its potential use with
  1.    The computer misuse controller
  2.    The data protection controller
  3.    HM customs and excise
  4.    None of above
 Discuss Question
Answer: Option B. -> The data protection controller
Question 10. The purpose of the Add-in Manager is to
  1.    Create macros and automate data processing
  2.    Add or remove data in an existing database
  3.    Add or remove templates, macros, and wizards
  4.    All of above
 Discuss Question
Answer: Option C. -> Add or remove templates, macros, and wizards

Latest Videos

Latest Test Papers