Sail E0 Webinar

Surveying

CONTOURING MCQs

Total Questions : 54 | Page 1 of 6 pages
Question 1. Contour map is useful to determine the tracing of contour gradients and the location of route.
  1.    True
  2.    False
  3.    May be True or False
  4.    Can't say
 Discuss Question
Answer: Option A. -> True
Answer: (a).True
Question 2. Contour maps are used for the measurement of drainage areas.
  1.    True
  2.    False
  3.    May be True or False
  4.    Can't say
 Discuss Question
Answer: Option A. -> True
Answer: (a).True
Question 3. Which the following is not a use of contour maps?
  1.    Drawing of plan
  2.    Determination of intervisibility between two points
  3.    Tracing of contour gradient and location of route
  4.    Calculation of resorvoir capacity
 Discuss Question
Answer: Option A. -> Drawing of plan
Answer: (a).Drawing of plan
Question 4. Contour maps are useful to determination of intervisibility between two points.
  1.    True
  2.    False
  3.    May be True or False
  4.    Can't say
 Discuss Question
Answer: Option A. -> True
Answer: (a).True
Question 5. Contour maps are used to calculate the reservoir capacity.
  1.    True
  2.    False
  3.    May be True or False
  4.    Can't say
 Discuss Question
Answer: Option A. -> True
Answer: (a).True
Question 6. Two contour lines of different elevations unite to form one line only in the case of ___________
  1.    Hills
  2.    Vertical cliff
  3.    Horizontal cliff
  4.    Overhanging Cliff
 Discuss Question
Answer: Option B. -> Vertical cliff
Answer: (b).Vertical cliff
Question 7. A series of straight parallel and equally spaced contours represent ________
  1.    Hills
  2.    Ponds
  3.    Plane surface
  4.    Desert
 Discuss Question
Answer: Option C. -> Plane surface
Answer: (c).Plane surface
Question 8. In which of the following cases contour lines of different elevations can intersect?
1) Caves
2) Vertical cliffs
3) Hills
4) Overhanging Cliff
  1.    1) and 2)
  2.    Only 1)
  3.    1), 2) and 4)
  4.    1) and 4)
 Discuss Question
Answer: Option D. -> 1) and 4)
Answer: (d).1) and 4)
Question 9. Two contour lines of different elevations cannot cross each other.
  1.    True
  2.    False
  3.    May be True or False
  4.    Can't say
 Discuss Question
Answer: Option A. -> True
Answer: (a).True
Question 10. Contour lines close together indicate _______ slope.
  1.    Steep
  2.    Gentle
  3.    Uniform
  4.    Undulated
 Discuss Question
Answer: Option A. -> Steep
Answer: (a).Steep

Latest Videos

Latest Test Papers