Sail E0 Webinar

Chemistry

CHEMICAL FORMULAE AND CHEMICAL EQUATIONS MCQs

Total Questions : 273 | Page 1 of 28 pages
Question 1. Chemical formula of Zinc Hydroxide is
  1.    Zn(OH)₂
  2.    ZNO₂
  3.    Zn₂(OH)₃
  4.    ZnOH
 Discuss Question
Answer: Option A. -> Zn(OH)₂
Answer: (a).Zn(OH)₂
Question 2. All are ionic compounds except
  1.    AgCl
  2.    HNO₃
  3.    NO₂
  4.    (NH₄)₂CO₃
 Discuss Question
Answer: Option C. -> NO₂
Answer: (c).NO₂
Question 3. Chemical formula of silver bromide is
  1.    Ag₂Br₃
  2.    AgBr
  3.    AgBrO
  4.    AgBr₃.H₂O
 Discuss Question
Answer: Option B. -> AgBr
Answer: (b).AgBr
Question 4. Molecular weight of propane (C₃H₈) is
  1.    44.095g/mol
  2.    40.01g/mol
  3.    41.01g/mol
  4.    46.02g/mol
 Discuss Question
Answer: Option A. -> 44.095g/mol
Answer: (a).44.095g/mol
Question 5. Valency of Carbon (C) is
  1.    1
  2.    2
  3.    3
  4.    4
 Discuss Question
Answer: Option D. -> 4
Answer: (d).4
Question 6. Acids are always
  1.    solid crystals
  2.    aqueous
  3.    gases
  4.    liquid
 Discuss Question
Answer: Option B. -> aqueous
Answer: (b).aqueous
Question 7. Molar mass of Calcium Carbonate CaCO₃ is
  1.    100.0869 g/mol
  2.    99.0154g/mol
  3.    110.018g/mol
  4.    101.087g/mol
 Discuss Question
Answer: Option A. -> 100.0869 g/mol
Answer: (a).100.0869 g/mol
Question 8. NH₄ has
  1.    positive charge
  2.    double positive charge
  3.    negative charge
  4.    double negative charge
 Discuss Question
Answer: Option A. -> positive charge
Answer: (a).positive charge
Question 9. Expression of ratio of combining number of atoms or ions is called as
  1.    valency
  2.    exponential notation
  3.    formula
  4.    isotopic charges
 Discuss Question
Answer: Option C. -> formula
Answer: (c).formula
Question 10. In Sulfuric Acid (H₂SO₄), chemical composition of sulfur is
  1.    0.0204
  2.    0.3265
  3.    0.6531
  4.    0.9821
 Discuss Question
Answer: Option B. -> 0.3265
Answer: (b).0.3265

Latest Videos

Latest Test Papers