Sail E0 Webinar

Management

BUSINESS MANAGEMENT MCQs

Total Questions : 674 | Page 1 of 68 pages
Question 1. Goal or target to be achieved is known as.
  1.    schedule
  2.    Budget
  3.    procedures
  4.    objective
 Discuss Question
Answer: Option D. -> objective
Question 2. When authority is delegated as per the organisaiton structure it is called ________.
  1.    formal delegation
  2.    informal delegation
  3.    general delegation
  4.    specific delegation
 Discuss Question
Answer: Option A. -> formal delegation
Question 3. Penalty is levied for violation of
  1.    Procedures
  2.    Rules
  3.    policy
  4.    methods
 Discuss Question
Answer: Option B. -> Rules
Question 4. When an individual or a group agrees to work under the direction of an informal leader is called ________.
  1.    formal delegation
  2.    informal delegation
  3.    general delegation
  4.    specific delegation
 Discuss Question
Answer: Option B. -> informal delegation
Question 5. Delegation made by written orders and instruction is known as _________.
  1.    oral delegation
  2.    written delegation
  3.    downward delegation
  4.    sideward delegation
 Discuss Question
Answer: Option B. -> written delegation
Question 6. Set of clear instruction in a clear and logical sequence to perform a particular task
  1.    rules
  2.    programme
  3.    policy
  4.    methods
 Discuss Question
Answer: Option B. -> programme
Question 7. Construction of fly over is an example of
  1.    rules
  2.    programme
  3.    project
  4.    methods
 Discuss Question
Answer: Option C. -> project
Question 8. Departmentation on the basis of activities grouped according to the type of customer is _________.
  1.    departmentation by function
  2.    departmentation by products
  3.    departmentation by territory
  4.    departmentation by customers
 Discuss Question
Answer: Option D. -> departmentation by customers
Question 9. The process of dividing the large monolithic functional organization into small and flexible administrative units is called ________.
  1.    staffing
  2.    delegation
  3.    departmentation
  4.    control
 Discuss Question
Answer: Option C. -> departmentation
Question 10. Complete installation of computer within 3 months is an example of
  1.    rules
  2.    programme
  3.    project
  4.    schedule
 Discuss Question
Answer: Option D. -> schedule

Latest Videos

Latest Test Papers