Sail E0 Webinar

Computer Science

BOOTSTRAP MCQs

Total Questions : 24 | Page 1 of 3 pages
Question 1. The Bootstrap grid system works across multiple devices
  1.    True
  2.    False
 Discuss Question
Answer: Option A. -> True
Question 2. What is the Domain in the following function?;object: Number String String ->Image
  1.    object
  2.    Number String String
  3.    Number
  4.    Image
 Discuss Question
Answer: Option B. -> Number String String
Question 3. What are the Bootstrap classes for creating columns?
  1.    .col-# .col-sm-# .col-md-# .col-lg-# .col-xl-#
  2.    .#-col .sm-#-col .md-#-col .lg-#-col .xl-#-col
  3.    .large .medium ,small .extrasmall
  4.    .col-1 .col-2 .col-3 .col-4
 Discuss Question
Answer: Option A. -> .col-# .col-sm-# .col-md-# .col-lg-# .col-xl-#
Question 4. Bootstrap is a free front-end framework
  1.    TRUE
  2.    FALSE
 Discuss Question
Answer: Option A. -> TRUE
Question 5. When adding jQuery, this is the correct code:
  1.    $(document).ready(function( { code here})
  2.    $(document).ready(function { code here});
  3.    $(document).ready(function() { code here});
  4.    $(document).ready( { code here});
 Discuss Question
Answer: Option C. -> $(document).ready(function() { code here});
Question 6. Which class provides a responsive fixed width container?
  1.    .container-fixed
  2.    .container
  3.    .container-fluid
  4.    None of above
 Discuss Question
Answer: Option B. -> .container
Question 7. I need to divide my div into four equal parts
  1.    2
  2.    4
  3.    3
  4.    6
 Discuss Question
Answer: Option C. -> 3
Question 8. A standard navigation bar is created with:
 Discuss Question
Answer: Option C. -> 3
Question 9. Which of the following is correct about Bootstrap Grid System?
  1.    Predefined grid classes like .row and .col-xs-4 are available for quickly making grid layouts. LESS mixins can also be used for more semantic layouts.
  2.    Columns create gutters (gaps between column content) via padding. That padding is offset in rows for the first and the last column via negative margin on .rows.
  3.    Grid columns are created by specifying the number of twelve available columns you wish to span. For example, three equal columns would use three .col-xs-4.
  4.    All of the above.
 Discuss Question
Answer: Option D. -> All of the above.
Question 10. Which button class is used to create a large button?
  1.    .btn-xl
  2.    .btn-l
  3.    .btn-lg
  4.    .btn-large element.
 Discuss Question
Answer: Option C. -> .btn-lg

Latest Videos

Latest Test Papers