Sail E0 Webinar

MCQs

Total Questions : 10
Question 1. What are the different channel types in Flume?
  1.    Memory Channel
  2.    JDBC Channel
  3.    File Channel
  4.    All of these
 Discuss Question
Answer: Option D. -> All of these




Question 2. What are the tools Used in Big Data?
  1.    Hadoop
  2.    Hive
  3.    Pig
  4.    All of these
 Discuss Question
Answer: Option D. -> All of these




Question 3. How can Flume be used with HBase?
  1.    HBaseSink (org.apache.flume.sink.hbase.HBaseSink) supports secure HBase clusters and also the novel HBase IPC that was introduced in the version HBase 0.96
  2.    AsyncHBaseSink (org.apache.flume.sink.hbase.AsyncHBaseSink) has better performance than HBase sink as it can easily make non-blocking calls to HBase
  3.    Both A and B
  4.    None of these
 Discuss Question
Answer: Option C. -> Both A and B




Question 4. What are the important steps in the configuration?
  1.    Every Source must have atleast one channel
  2.    Every Sink must have only one channel
  3.    Every Components must have a specific type
  4.    All of the above
 Discuss Question
Answer: Option D. -> All of the above




Question 5. List the various types of "Cluster Managers¬Ě in Spark.
  1.    Standalone
  2.    Apache Mesos
  3.    YARN
  4.    All
 Discuss Question
Answer: Option D. -> All




Question 6. What are the key features of Spark?
  1.    Spark allows Integration with Hadoop and files included in HDFS
  2.    It has an independent language (Scala) interpreter and hence comes with an interactive language shell
  3.    It consists of RDD's (Resilient Distributed Datasets), that can be cached across computing nodes in a cluster
  4.    All of these
 Discuss Question
Answer: Option D. -> All of these




Question 7. Name a few commonly used Spark Ecosystems.
  1.    Spark SQL (Shark)
  2.    Spark Streaming
  3.    GraphX
  4.    All of the above mentioned
 Discuss Question
Answer: Option D. -> All of the above mentioned




Question 8. What are the advantages of using Flume?
  1.    Using Apache Flume we can store the data in to any of the centralized stores (HBase, HDFS)
  2.    When the rate of incoming data exceeds the rate at which data can be written to the destination, Flume acts as a mediator between data producers and the centralized stores and provides a steady flow of data between them
  3.    Both A and B
  4.    None
 Discuss Question
Answer: Option C. -> Both A and B




Question 9. Point out the wrong statement
  1.    Version 1.4.0 is the fourth Flume release as an Apache top-level project
  2.    Apache Flume 1.5.2 is a security and maintenance release that disables SSLv3 on all components in Flume that support SSL/TLS
  3.    Flume is backwards-compatible with previous versions of the Flume 1.x codeline
  4.    None of the mentioned
 Discuss Question
Answer: Option D. -> None of the mentioned




Question 10. Which property in Thrift source of Flume to provide the keytab location used by the Thrift Source in combination with the agent-principal to authenticate to the kerberos KDC?
  1.    Agent-keytab
  2.    Keytab-Agent
  3.    Agent-principal
  4.    Principal-Agent
 Discuss Question
Answer: Option C. -> Agent-principal




Latest Videos

Latest Test Papers