Sail E0 Webinar

Biochemistry

ANTI BODIES MCQs

Total Questions : 51 | Page 1 of 6 pages
Question 1. Papain digest IgG into
  1.    two Fab fragments and one Fc fragment
  2.    two Fab fragments and two Fc fragments
  3.    three Fab fragments and two Fc fragments
  4.    three Fab fragments and three Fc fragments
 Discuss Question
Answer: Option A. -> two Fab fragments and one Fc fragment
Question 2. Cleavage of an IgG molecule by a specific protease can produce
  1.    two heavy chain-light chain dimers
  2.    two Fab fragments and one Fc fragment
  3.    an antigen-binding site and two constant regions
  4.    an inactive mixture of oligopeptides
 Discuss Question
Answer: Option B. -> two Fab fragments and one Fc fragment
Question 3. Antibodies can be used
  1.    to catalyze chemical reactions
  2.    for protein purification
  3.    for the localization of proteins in the cell
  4.    All of these
 Discuss Question
Answer: Option D. -> All of these
Question 4. Type A blood
  1.    contains type B antigens on the surface of red blood cells
  2.    can be used to donate to type B individuals
  3.    can always be used to donate to an Rh+ individual
  4.    can be used to donate to type AB individuals
 Discuss Question
Answer: Option D. -> can be used to donate to type AB individuals
Question 5. Which of those immunoglobulin classes is mainly found in external secretions?
  1.    Ig A
  2.    Ig D
  3.    IgE
  4.    Ig M
 Discuss Question
Answer: Option A. -> Ig A
Question 6. β-Lymphocytes are often called simply
  1.    T Lymphocytes
  2.    none of these
  3.    B cells
  4.    T cells
 Discuss Question
Answer: Option C. -> B cells
Question 7. Which species lack immunoglobulin light chains?
  1.    Camels
  2.    cows
  3.    Buffalo
  4.    Humans
 Discuss Question
Answer: Option A. -> Camels
Question 8. Monoclonal refers to
  1.    all the antibody molecules which are identical
  2.    All of these
  3.    the binding with same antigenic site with identical binding affinities
  4.    a single clone of antibody-producing cells
 Discuss Question
Answer: Option B. -> All of these
Question 9. Which of the following are responsible for immune specificity?
  1.    T lymphocytes
  2.    Antigens
  3.    Macrophage
  4.    Antibodies
 Discuss Question
Answer: Option D. -> Antibodies
Question 10. IgE provides
  1.    immunity against some parasites
  2.    secretions in the body
  3.    All of these
  4.    complement killings of the cells and phagocytosis
 Discuss Question
Answer: Option A. -> immunity against some parasites

Latest Videos

Latest Test Papers