Sail E0 Webinar

Uidai Aadhaar Supervisor Certification

AADHAAR ENROLMENT AND UPDATE PROCESS MCQs

Total Questions : 51 | Page 1 of 6 pages
Question 1. What is the waiting time for Aadhaar generation?
  1.    1 to 2 weeks
  2.    Within 7 days
  3.    upto 90 days
  4.    6 months
 Discuss Question
Answer: Option C. -> upto 90 days
Answer: (c).upto 90 days
Question 2. Which form needs to be filled by the resident for Aadhaar Enrolment?
  1.    Aadhaar Enrolment/Corre ction Form
  2.    Matriculation Form
  3.    Registration Form
  4.    Application Form
 Discuss Question
Answer: Option A. -> Aadhaar Enrolment/Corre ction Form
Answer: (a).Aadhaar Enrolment/Corre ction Form
Question 3. Aadhaar Number will be generated in 1 day.
  1.    True
  2.    False
  3.    May be True or False
  4.    Can't Say
 Discuss Question
Answer: Option B. -> False
Answer: (b).False
Question 4. Mutiple Aadhaar Numbers are generated in case of mutiple Enrolments.
  1.    True
  2.    False
  3.    May be True or False
  4.    Can't Say
 Discuss Question
Answer: Option B. -> False
Answer: (b).False
Question 5. What are the different types of Aadhaar Enrolment?
  1.    Document-based enrolment
  2.    Document Based, Introducer Based, Head of Family Based and Child Enrolment
  3.    Physical Enrolment
  4.    Online Enrolment
 Discuss Question
Answer: Option B. -> Document Based, Introducer Based, Head of Family Based and Child Enrolment
Answer: (b).Document Based, Introducer Based, Head of Family Based and Child Enrolment
Question 6. Acknowlegement Slip provided to the resident after Aadhaar Enrolment contains ______________
  1.    EID (Enrolment ID)
  2.    Aadhaar Number
  3.    Photo of Enrolment Operator
  4.    Photo of Proof of Address and Proof of Identity
 Discuss Question
Answer: Option A. -> EID (Enrolment ID)
Answer: (a).EID (Enrolment ID)
Question 7. Any resident who resided in India for a period of 182 days or more who posses required documents is eligible for Aadhaar Enrolment
  1.    True
  2.    False
  3.    May be True or False
  4.    Can't Say
 Discuss Question
Answer: Option A. -> True
Answer: (a).True
Question 8. There is only one type of Aadhaar Enrolment i.e Document Based Enrolment.
  1.    True
  2.    False
  3.    May be True or False
  4.    Can't Say
 Discuss Question
Answer: Option B. -> False
Answer: (b).False
Question 9. Any citizen of India, even those who have been residing in a foreign country for the last one year, are eligible for Aadhaar.
  1.    True
  2.    False
  3.    May be True or False
  4.    Can't Say
 Discuss Question
Answer: Option B. -> False
Answer: (b).False
Question 10. Who among the following is eligible to avail Aadhaar?
  1.    Any citizen of India
  2.    Any individual who is 18 years and above
  3.    Any resident who resided in India for a period of 182 days or more
  4.    Any citizen of India who is a graduate
 Discuss Question
Answer: Option C. -> Any resident who resided in India for a period of 182 days or more
Answer: (c).Any resident who resided in India for a period of 182 days or more

Latest Videos

Latest Test Papers