Graphics And Rendering Questions MCQs


graphics and rendering Questions

Total Questions : 40

Page 1 of 2 pages
Question 1. What is the advantage of the code produced graphics being smaller than the images themselves?
  1.    Bandwidth saving
  2.    Increase in bandwidth
  3.    Dynamic advantages
  4.    None of the mentioned
Answer: Option A
Question 2. Which of the following uses a lot of CPU cycles?
  1.    GUI
  2.    Statically generated graphics
  3.    Dynamically generated graphics
  4.    All of the mentioned
Answer: Option C
Question 3. Which HTML element is used to include images?
  1.    image
  2.    img
  3.    src
  4.    sourceimg
Answer: Option B
Question 4. What is the purpose of image replacement?
  1.    To replace an image
  2.    To implement special effects
  3.    Removal of image rollovers
  4.    Implementation of image rollovers
Answer: Option D
Question 5. When is JavaScript called obtrusive?
  1.    JavaScript code is medium sized
  2.    JavaScript code is so small
  3.    JavaScript code is so large
  4.    All of the mentioned
Answer: Option C
Question 6. Which is a possible way of finding all the img elements in the document?
  1.    document(images)
  2.    document.images[]
  3.    document(img)
  4.    all of the mentioned
Answer: Option B
Question 7. Which of the following elements are used to include audio?
  1.    audio
  2.    video
  3.    svg
  4.    all of the mentioned
Answer: Option A
Question 8. Which of the following attributes are common to both audio and video?
  1.    enter
  2.    control
  3.    controls
  4.    all of the mentioned
Answer: Option C
Question 9. Which of the following is not the property of the video tag?
  1.    width
  2.    height
  3.    breadth
  4.    none of the mentioned
Answer: Option C
Question 10. Which of the following is the parameter used to invoke the Audio() constructor?
  1.    File type
  2.    Music type
  3.    Both File and Music
  4.    None of the mentioned
Answer: Option C
Question 11. What is the purpose of the canvas element?
  1.    Creates drawing surface
  2.    Exposes powerful drawing API to client-side JavaScript
  3.    Creates drawing surface & Exposes powerful drawing API to client-side JavaScript
  4.    None of the mentioned
Answer: Option C
Question 12. From which version of IE is canvas supported?
  1.    7
  2.    8
  3.    9
  4.    Not yet supported
Answer: Option C
Question 13. Which method is used to obtain the “drawing context” object ?
  1.    getContext()
  2.    getObject()
  3.    get()
  4.    getDrawing()
Answer: Option A
Question 14. What is the returning value of the getContext() method?
  1.    Drawing model
  2.    CanvasRenderingContext2D object
  3.    Context2D object
  4.    None of the mentioned
Answer: Option B
Question 15. How does SVG describe complex shapes?
  1.    Path of lines
  2.    Path of curves
  3.    Path of lines and curves
  4.    None of the mentioned
Answer: Option C
Question 16. Which is the method invoked to begin a path?
  1.    begin()
  2.    path()
  3.    createPath()
  4.    beginPath()
Answer: Option D
Question 17. Which is the method invoked to connect the last vertex back to the first?
  1.    closePath()
  2.    close()
  3.    connectlast(first)
  4.    none of the mentioned
Answer: Option A
Question 18. Which of the following are not the properties of a canvas object?
  1.    fillStyle
  2.    strokeStyle
  3.    lineWidth
  4.    lineSize
Answer: Option D
Question 19. Which of the following is a property used to check how crisp or fuzzy shadows are?
  1.    shadowColor
  2.    shadowBlur
  3.    strokeStyle
  4.    none of the mentioned
Answer: Option B
Question 20. How do you restore a saved coordinate system?
  1.    restore()
  2.    getback()
  3.    set()
  4.    none of the mentioned
Answer: Option A