Decimal Fraction Questions MCQs


decimal fraction Questions

Total Questions : 159

Page 1 of 8 pages
Question 1. 11.71 - 0.86 + 1.78 - 9.20 = ?
  1.    2.43
  2.    3.13
  3.    3.43
  4.    4.13
  5.    None of these
Answer: Option C
Question 2. The product of 0.09 and 0.007 is :
  1.    0.6300
  2.    0.00063
  3.    0.00630
  4.    0.000063
Answer: Option B
Question 3. $$1.\overline {27} $$   in the from $$\frac{p}{q}$$ is equal to :
  1.    $$\frac{127}{100}$$
  2.    $$\frac{14}{11}$$
  3.    $$\frac{73}{100}$$
  4.    $$\frac{11}{14}$$
Answer: Option B
Question 4. 29.92 × 2.4 + 21.28 × 4.5 = ?
  1.    167.568
  2.    167.658
  3.    176.568
  4.    176.658
  5.    None of these
Answer: Option A
Question 5. $$\frac{{5.3472 \times 324.23}}{{3.489 \times 5.42}}$$    is the same as :
  1.    $$\frac{{53472 \times 3.2423}}{{3.489 \times 54.2}}$$
  2.    $$\frac{{53472 \times 32423}}{{3489 \times 542}}$$
  3.    $$\frac{{534.72 \times 324.23}}{{34.89 \times 5.42}}$$
  4.    $$\frac{{53472 \times 3242.3}}{{3489 \times 542}}$$
Answer: Option D
Question 6. $$0.4\overline {23} $$   is equivalent to the fraction :
  1.    $$\frac{94}{99}$$
  2.    $$\frac{49}{99}$$
  3.    $$\frac{491}{990}$$
  4.    $$\frac{419}{990}$$
Answer: Option D
Question 7. Simplify : $$\frac{{5.32 \times 56 + 5.32 \times 44}}{{{{\left( {7.66} \right)}^2} - {{\left( {2.34} \right)}^2}}}$$
  1.    7.2
  2.    8.5
  3.    10
  4.    12
Answer: Option C
Question 8. 4.4 × 5.8 × 11.5 - 141.27 = ?
  1.    121.17
  2.    147.51
  3.    152.21
  4.    187.95
  5.    None of these
Answer: Option C
Question 9. Solve 1599 ÷ 39.99 + $$\frac{4}{5}$$ × 2449 - 120.05 = ?
  1.    1680
  2.    1940
  3.    1640
  4.    1880
  5.    1780
Answer: Option D
Question 10. Express $$0.29\overline {56} $$   in the form $$\frac{{\text{p}}}{{\text{q}}}$$ (vulgar fraction)
  1.    $$\frac{2956}{1000}$$
  2.    $$\frac{2956}{10000}$$
  3.    $$\frac{2927}{9900}$$
  4.    None of these
Answer: Option C
Question 11. Solve 1599 ÷ 39.99 + $$\frac{4}{5}$$ × 2449 - 120.05 = ?
  1.    1880
  2.    1940
  3.    1680
  4.    1980
Answer: Option A
Question 12. If $$\frac{144}{0.144}$$ = $$\frac{14.4}{x},$$  then the value of $$x$$ is :
  1.    0.0144
  2.    1.44
  3.    14.4
  4.    144
Answer: Option A
Question 13. 999.99 + 99.99 + 9.99 = ?
  1.    1019.89
  2.    1099.88
  3.    1108.99
  4.    1109.99
  5.    None of these
Answer: Option E
Question 14. $$\left( {8.3\overline 1 + 0.\overline 6 + 0.00\overline 2 } \right)$$    is equal to :
  1.    $${8.9\overline {12} }$$
  2.    $${8.\overline {912} }$$
  3.    $${8.9\overline {79} }$$
  4.    $${8.97\overline {9} }$$
Answer: Option D
Question 15. Which of the following fractions is the largest ?
$$\frac{3}{2}$$, $$\frac{7}{3}$$, $$\frac{5}{4}$$, $$\frac{7}{2}$$
  1.    $$\frac{7}{3}$$
  2.    $$\frac{5}{4}$$
  3.    $$\frac{7}{2}$$
  4.    $$\frac{3}{2}$$
Answer: Option C
Question 16. Solve $$\frac{?}{529}$$ = $$\frac{329}{?}$$
  1.    404
  2.    408
  3.    410
  4.    414
  5.    416
Answer: Option E
Question 17. $$\left( {0.34\overline {67} + 0.13\overline {33} } \right)$$   is equal to :
  1.    $${0.4\overline 8 }$$
  2.    $${0.\overline 48 }$$
  3.    $${0.48\overline {01} }$$
  4.    $${0.48}$$
Answer: Option C
Question 18. Solve $$\sqrt {197} $$ × 6.99 + 626.96 = ?
  1.    885
  2.    725
  3.    825
  4.    650
  5.    675
Answer: Option B
Question 19. 636.66 + 366.36 + 363.33 = ?
  1.    1336.35
  2.    1363.25
  3.    1366.25
  4.    1636.25
  5.    None of these
Answer: Option E
Question 20. Solve : $$\frac{{{{\left( {36.54} \right)}^2} - {{\left( {3.46} \right)}^2}}}{?} = 40$$
  1.    3.308
  2.    4
  3.    33.08
  4.    330.8
Answer: Option C