Common Error Detection Questions MCQs


common error detection Questions

Total Questions : 264

Page 1 of 14 pages
Question 1. Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
What / you will think / if school boys / make fun of you?
  1.    What
  2.    you will think
  3.    if school boys
  4.    make fun of you?
  5.    No error
Answer: Option B
Question 2. Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
We / have been living / in this house / since two years.
  1.    We
  2.    have been living
  3.    in this house
  4.    since two years
  5.    No error
Answer: Option D
Question 3. Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
I have / the firm / belief in the basic goodness of / all men.
  1.    I have
  2.    the firm
  3.    belief in the basic goodness of
  4.    all men.
  5.    No error
Answer: Option B
Question 4. Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
He is / a mason / who / built my house.
  1.    He is
  2.    a mason
  3.    who
  4.    built my house
  5.    No error
Answer: Option B
Question 5. Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
He served / the country with / heart and soul / but got nothing in return.
  1.    He served
  2.    the country with
  3.    heart and soul
  4.    but got nothing in return
  5.    No error
Answer: Option B
Question 6. Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
I am contacting you / sometime in next week / to explain to you / my problem in detail.
  1.    I am contacting you
  2.    sometime in next week
  3.    to explain to you
  4.    my problem in detail
  5.    No error
Answer: Option B
Question 7. Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
Manohar has not only opened / a restaurant, but also / a grocery shop in the / village where we live
  1.    Manohar has not only opened
  2.    a restaurant, but also
  3.    a grocery shop in the
  4.    village where we live
  5.    No error.
Answer: Option A
Question 8. Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
The daily wages that / the workers of this / factory receive range / between twenty to thirty rupees.
  1.    The daily wages that
  2.    the workers of this
  3.    factory receive range
  4.    between twenty to thirty rupees
  5.    No error
Answer: Option D
Question 9. Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
His speech was / judged by many / as one of the most important speech / given in the function.
  1.    His speech was
  2.    judged by many
  3.    as one of the most important speech
  4.    given in the function
  5.    No error
Answer: Option C
Question 10. Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
You must had / a kind and gentle heart / if you want / to be a successful doctor.
  1.    You must had
  2.    a kind and gentle heart
  3.    if you want
  4.    to be a successful doctor
  5.    No error
Answer: Option A
Question 11. Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
They would not / have able to plan / the details of the job, / if you had not cooperated.
  1.    They would not
  2.    have able to plan
  3.    the details of the job,
  4.    if you had not cooperated
  5.    No error
Answer: Option B
Question 12. Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
Looking forward / to / meet you / here.
  1.    Looking forward
  2.    to
  3.    meet you
  4.    here
  5.    No error
Answer: Option C
Question 13. Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
They wanted money / to purchase certain things / for themeselves and / for donated to their colleagues.
  1.    They wanted money
  2.    to purchase certain things
  3.    for themeselves and
  4.    for donated to their colleagues
  5.    No error
Answer: Option D
Question 14. Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
He has in / his possession a / price collection of very old coins / and some ancient paintings.
  1.    He has in
  2.    his possession a
  3.    price collection of very old coins
  4.    and some ancient paintings
  5.    No error
Answer: Option C
Question 15. Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
According to one survey / only those forests which were / not under village management / succumbed from fires recently.
  1.    According to one survey
  2.    only those forests which were
  3.    not under village management
  4.    succumbed from fires recently
  5.    No error
Answer: Option D
Question 16. Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
We must go / and congratulate him for / his brilliant / performance.
  1.    We must go
  2.    and congratulate him for
  3.    his brilliant
  4.    performance
  5.    No error
Answer: Option B
Question 17. Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
Are you aware for along time that / by making me waiting / for a long time / my schedule is getting upset?
  1.    Are you aware for along time that
  2.    by making me waiting
  3.    for a long time
  4.    my schedule is getting upset?
  5.    No error
Answer: Option B
Question 18. Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
Not only the judges acquited / him of all the charges / levelled against him, but / also commended all his actions.
  1.    Not only the judges acquited
  2.    him of all the charges
  3.    levelled against him, but
  4.    also commended all his actions
  5.    No error
Answer: Option A
Question 19. Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
Even if the doctor / put in his best efforts, he / could not succeed in / saving the patient.
  1.    Even if the doctor
  2.    put in his best efforts, he
  3.    could not succeed in
  4.    saving the patient
  5.    No error
Answer: Option A
Question 20. Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
This book is / designed to increase / a working knowledge of / spoken and written English.
  1.    This book is
  2.    designed to increase
  3.    a working knowledge of
  4.    spoken and written English
  5.    No error
Answer: Option C