Calendar Questions MCQs


calendar Questions

Total Questions : 89

Page 1 of 5 pages
Question 1. The year next to 2003 will have the same calendar as that of the year 2003?
  1.    2024
  2.    2014
  3.    2009
  4.    2020
Answer: Option B
Question 2. On 19th June, 1984 Monday falls. What day of the week was it on 19th June, 1985?
  1.    Sunday
  2.    Monday
  3.    Tuesday
  4.    Wednesday
Answer: Option C
Question 3. Suppose today is Friday, what day of the week will it be 65 days from now?
  1.    Saturday
  2.    Sunday
  3.    Friday
  4.    Thursday
Answer: Option B
Question 4. How many seconds in 10 years?
  1.    31523500 sec
  2.    315360000 sec
  3.    315423000 sec
  4.    315354000 sec
Answer: Option B
Question 5. The calendar of year 1939 is same as which year?
  1.    1943
  2.    1964
  3.    1950
  4.    1956
Answer: Option C
Question 6. What is two weeks from today?
  1.    Same day
  2.    Previous day
  3.    Next day
  4.    None
Answer: Option A
Question 7. How old are you if you are born in 1995?
  1.    22
  2.    23
  3.    24
  4.    25
Answer: Option B
Question 8. What was the day on 2nd Jan 1901 ?
  1.    Tuesday
  2.    Wednesday
  3.    Monday
  4.    Thursday
Answer: Option B
Question 9. What was the day on 16th June,1993?
  1.    Saturday
  2.    Monday
  3.    Wednesday
  4.    Friday
Answer: Option C
Question 10. Which century year is a leap year?
  1.    1900
  2.    1700
  3.    1600
  4.    1100
Answer: Option C
Question 11. In a year, Holi was enjoyed on 6th March 9 AM and Deepawali (Diwali) was celebrated on 11th November 8 PM. The total time interval (in hours) between the two was ?
  1.    2101 hrs
  2.    4125 hrs
  3.    5124 hrs
  4.    6011 hrs
Answer: Option D
Question 12. Which calendar was used again in the year 1856?
  1.    1828
  2.    1850
  3.    1830
  4.    1852
Answer: Option A
Question 13. What was the day on 9th May, 2001?
  1.    Wednesday
  2.    Saturday
  3.    Thursday
  4.    Tuesday
Answer: Option A
Question 14. If 4th december 1999 is Monday then what day is 3rd january 2000 ?
  1.    Sunday
  2.    Monday
  3.    Tuesday
  4.    Wednesday
Answer: Option D
Question 15. It was Sunday on Jan 1, 2006. What was the day of the week Jan 1, 2010?
  1.    Sunday
  2.    Saturday
  3.    Friday
  4.    Wednesday
Answer: Option C
Question 16. What was the day of the week on 28th May, 2006?
  1.    Thursday
  2.    Friday
  3.    Saturday
  4.    Sunday
Answer: Option D
Question 17. What was the day of the week on 17th June, 1998?
  1.    Monday
  2.    Tuesday
  3.    Wednesday
  4.    Thursday
Answer: Option C
Question 18. Today is Monday. After 61 days, it will be:
  1.    Wednesday
  2.    Saturday
  3.    Tuesday
  4.    Thursday
Answer: Option B
Question 19. What will be the day of the week 15th August, 2010?
  1.    Sunday
  2.    Monday
  3.    Tuesday
  4.    Friday
Answer: Option A
Question 20. If 6th March, 2005 is Monday, what was the day of the week on 6th March, 2004?
  1.    Sunday
  2.    Saturday
  3.    Tuesday
  4.    Wednesday
Answer: Option A