Blood Relation Questions MCQs


blood relation Questions

Total Questions : 67

Page 1 of 4 pages
Question 1. Pointing to a man in a photograph, Asha said,"His mother's only daughter is my mother." How is Asha related to that man?
  1.    Nephew
  2.    Sister
  3.    Wife
  4.    Niece
  5.    None of these
Answer: Option D
Question 2. Pointing to a women, Naman said, "She is the daughter of the only child of my grandmother." How is the women related to Naman?
  1.    Sister
  2.    Niece
  3.    Cousin
  4.    Data inadequate
  5.    None of these
Answer: Option A
Question 3. Pointing to a photograph a man said,"I have no brother or sister but that man's father is my father's son." Whose photograph was it ?
  1.    His own
  2.    His son's
  3.    His father's
  4.    His nephew's
  5.    None of these
Answer: Option B
Question 4. Introducing a man, a woman said," His wife is the only daughter of my father," How is that man related to the woman?
  1.    Brother
  2.    Father-in-law
  3.    Maternal uncle
  4.    Husband
  5.    None of these
Answer: Option D
Question 5. Pointing to a photograph, a man said,"She is the grand daughter of the elder brother of my father." How is the girl in the photograph related to this man?
  1.    Niece
  2.    Sister
  3.    Aunt
  4.    Sister-in-law
  5.    Maternal aunt
Answer: Option A
Question 6. Introducing Reena, Monika said, "She is the only daughter of my father's only daughter." How is Monika related to Reena?
  1.    Aunt
  2.    Niece
  3.    Cousin
  4.    Data inadequate
  5.    None of these
Answer: Option E
Question 7. Pointing towards a girl in the picture, Sarita said, "She is the mother of Neha whose father is my son." How is Sarita related to the girl in the picture?
  1.    Mother
  2.    Aunt
  3.    Cousin
  4.    Data inadequate
  5.    None of these
Answer: Option E
Question 8. A man said to a lady, " Your mother's husband's sister is my aunt." How is the lady related to the man?
  1.    Daughter
  2.    Grand daughter
  3.    Mother
  4.    Sister
  5.    Aunt
Answer: Option D
Question 9. Pointing to a man, a woman said, "His mother is the only daughter of my mother." How is the woman related to the mother ?
  1.    Mother
  2.    Daughter
  3.    Sister
  4.    Grandmother
  5.    None of these
Answer: Option A
Question 10. Deepak said to Nitin, " That boy playing football is the younger of the two brothers of the daughter of my father wife." How is the boy playing football related to Deepak?
  1.    Son
  2.    Brother
  3.    Cousin
  4.    Nephew
  5.    Brother-in-law
Answer: Option B
Question 11. If Neena says, "Anita's father Raman is the only son of my father-in-law Mahipal", then how is Bindu, who is the sister of Anita, related to Mahipal?
  1.    Niece
  2.    Daughter
  3.    Wife
  4.    Daughter-in-law
  5.    None of these
Answer: Option E
Question 12. Pointing to a lady on the platform, Manju said, "She is the sister of the father of my mother's son." Who is the lady to Manju?
  1.    Mother
  2.    Sister
  3.    Aunt
  4.    Niece
  5.    None of these
Answer: Option C
Question 13. If X is the brother of the son of Y's son, How is X related to Y?
  1.    Son
  2.    Brother
  3.    Cousin
  4.    Grandson
  5.    Uncle
Answer: Option D
Question 14. Pointing towards Rita, Nikhil said, " I am the only son of her mother's son." How is Rita related to Nikhil?
  1.    Aunt
  2.    Niece
  3.    Mother
  4.    Cousin
Answer: Option A
Question 15. Pointing to the woman in the picture, Rajiv said, "Her mother has only one grandchild whose mother is my wife." How is the woman in the picture related to Rajiv?
  1.    Cousin
  2.    Wife
  3.    Sister
  4.    Data inadequate
  5.    None of these
Answer: Option B
Question 16. When Anuj saw Manish, he recalled, "He is the son of the father of my daughter's mother." Who is Manish to Anuj?
  1.    Brother-in-law
  2.    Brother
  3.    Cousin
  4.    Uncle
  5.    Nephew
Answer: Option A
Question 17. Introducing a man to her husband, a woman said, "His brother's father is the only son of my grandfather." How is the woman related to this man?
  1.    Mother
  2.    Aunt
  3.    Sister
  4.    uncle
  5.    Nephew
Answer: Option C
Question 18. Pointing to a lady, a man said, " The son of her only brother is the brother of my wife." How is the lady related to the man?
  1.    Mother's sister
  2.    Grandmother
  3.    Mother-in-law
  4.    Sister of father-in-law
  5.    Maternal aunt
Answer: Option D
Question 19. A girl introduced a boy as the son of the daughter of the father of her uncle. The boy is girl's?
  1.    Brother
  2.    Son
  3.    Uncle
  4.    Son-in-law
  5.    Nephew
Answer: Option A
Question 20. Pointing to Kapil, Shilpa said, "His mother's brother is the father of my son Ashish." How is kapil related to Shilpa?
  1.    Sister-in-law
  2.    Nephew
  3.    Niece
  4.    Aunt
  5.    None of these
Answer: Option B