Basic Computer Knowledge Mcqs Questions MCQs


basic computer knowledge mcqs Questions

Total Questions : 1975

Page 3 of 99 pages
Question 41.  in http pipelining
  1.    multiple HTTP requests are sent on a single TCP connection without waiting for the corresponding responses
  2.    multiple HTTP requests can not be sent on a single TCP connection
  3.    multiple HTTP requests are sent in a queue on a single TCP connection
  4.    none of these
Answer: Option A
Explanation :
Question 42.  in which mode ftp, the client initiates both the control and data connections.
  1.    active mode
  2.     passive mode
  3.    both (a) and (b)
  4.    none of these
Answer: Option B
Explanation :
Question 43.  cache and main memory will lose their contents when the power is off. they are .................... .
  1.    dynamic
  2.    static
  3.    volatile
  4.    non-volatile
Answer: Option C
Explanation :
Question 44.  this is a permanent storage device ................... .
  1.    Cache memory
  2.    RAM memory
  3.    cache
  4.    hard disk
Answer: Option D
Explanation :
Question 45.  c++ is a
  1.    High level language
  2.    Compiler
  3.    Low level language
  4.    Programming mid level language
Answer: Option A
Explanation :
Question 46.  spam is related to
  1.    Computer
  2.    Art
  3.    Music
  4.    Game
Answer: Option A
Explanation :
Question 47.  the biggest memory size in the following is
  1.    Gigabyte
  2.    Terabyte
  3.    Petabyte
  4.    Megabyte
Answer: Option C
Explanation :
Question 48.  the display size of a monitor is measured
  1.    horizontally
  2.    from centre to the furthest comer
  3.    vertically
  4.    zig-zag
Answer: Option A
Explanation :
Question 49.  what is the term for how words will appear on a page?
  1.    Character formatting
  2.    Typeface
  3.    Text formatting
  4.    Point size
Answer: Option C
Explanation :
Question 50.  the computer's processor consists of the following parts
  1.    CPU and Main Memory
  2.    Hard Disk and Floppy Drive
  3.    Main Memory and Storage
  4.    Control Unit and ALU
Answer: Option D
Explanation :
Question 51.  a microprocessor is the brain of the computer and is also called a(n)...................
  1.    microchip
  2.    macrochip
  3.    macroprocessor
  4.    calculator
Answer: Option A
Explanation :
Question 52.  when speaking of computer input and output, input refers to...........................
  1.    any data processing that occurs from new data input into the computer
  2.    data or information that has been entered into the computer
  3.    the transmission of data that has been input into the computer
  4.    both (B) and (C)
Answer: Option D
Explanation :
Question 53.  a microprocessor is the brain of the computer and is also called a(n)...................
  1.    microchip
  2.    macrochip
  3.    macroprocessor
  4.    calculator
Answer: Option A
Explanation :
Question 54.  main memory works in conjuction with......................
  1.    special function cards
  2.    RAM
  3.    CPU
  4.    Intel
Answer: Option C
Explanation :
Question 55.  a ..................... can make it easier to play games.
  1.    Mouse
  2.    Joystick
  3.    Keyboard
  4.    Pen
Answer: Option B
Explanation :
Question 56.  what would you do to highlight a word? you position the cursor next to the word, and then .............................
  1.    Drag mouse while holding button down
  2.    Click mouse once
  3.    Roll mouse around
  4.    Roll and then click mouse
Answer: Option A
Explanation :
Question 57.  what would you do to highlight a word? you position the cursor next to the word, and then .............................
  1.    Drag mouse while holding button down
  2.    Click mouse once
  3.    Roll mouse around
  4.    Roll and then click mouse
Answer: Option A
Explanation :
Question 58.  what would you do to highlight a word? you position the cursor next to the word, and then .............................
  1.    Drag mouse while holding button down
  2.    Click mouse once
  3.    Roll mouse around
  4.    Roll and then click mouse
Answer: Option A
Explanation :
Question 59.  in micr, c stands for .............................
  1.    Code
  2.    Colour
  3.    Computer
  4.    Character
Answer: Option D
Explanation :
Question 60.  what would you do to highlight a word? you position the cursor next to the word, and then .............................
  1.    Drag mouse while holding button down
  2.    Click mouse once
  3.    Roll mouse around
  4.    Roll and then click mouse
Answer: Option A
Explanation :